QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

Civilizatii stravechi

O data cu neoliticul se produce totodata o diversificare a ociupatiilor: olaritul, care apare acum, fiind una dintre cele mai importante, ca si o specializare a comunitazilor umane dupa activitile districte practicate cltivarea plantelor si respectiv, cresterea animalelor. S-a produs astfel, pe o scara din ce in ce mai larga, saltul de la economie pradalnica la un productiv. Consecinta acestui stalt estrem de important in modul de viata al omului a fost sedentarizarea lui, pusa in evidenta de aparitia primelor asezari stabile.Spre sfarsitul eneoliticului (neoliticului tarziu) a avut loc indo-europenizarea.


Epoca metalelor:Aparitia obiectelor din arama si metale pretioase, producerea si folosirea pe scara larga a bronzului si apoi a fierului au determinat cateva importante progrese economice ale comunitailor umane: cresterea productivitati in agricultura si sporirea suprafetelor cultivate; amploarea crescuta a mestesugurilor, intre masa producatorilor a celor specilaizati in acest tip de activitate; intensificarea negotului si aparitia monedei care, prmitand contacte cu lumina din ce in ce mai indepartate, a dus la raspandirea progresiva a oilor tehnici.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }