QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

CARACTERUL RELIGIEI GETO-dacice


Religia geto- dacilor este un subiect care fascineaza dar si pune in incurcatura pe mai toti cercetatorii , ea fiind de o extraordinara profunzime si inca nu se lasa descifrata cu usurinta omului modern datorita putinelor date scrise referitoare la ea , si cele pe care le avem nu sunt tocmai atat de precise incat sa nu ne puna in incurcatura , si datorita saraciei descoperirilor arheologice si incapacitatii lor de a ne convinge in mod absolut de caracterul sau formele de mainifestare ale ei .

Despre religia geto-dacilor , cele mai multe informatii le avem de la autorii antici , in special de la parintele istoriei , HERODOT , in marea sa lucrare,Istorii, in cartea IV ,insa mai sunt si alti autori antici care ne vorbesc despre acest lucru ,insa nu prezinta aceeasi credibilitate ca Herodot , el vizitand chiar tinuturile scitice si intrand in contact direct poate cu stramosii nostri. Da r cu toate informatiile pe care le avem nu putem intocmi un tratat precis si consistent despre caracterul si formele de mainifestare ale religiei geto –dacice.A vorbi despre religia geto – dacilor este un lucru deosebit de frumos , insa pe cat este de frumos , pe atat este de dificil , cel mai dificil fiind poate caracterul acesteia , datorita datelor putine si imprecise pe care le avem.

Cu privire la caracterul religiei geto dacice s- au format patru pareri distincte : Unii sustin ca religia geto dacilor ar fi fost monoteista 1 ,altii , ca ar fi fost dualista in sens iranian2, altii spun ca ar fi fost politeista3, iar altii sustin henoteismul ei4 ( care duce tot la monoteism) .
Fiecare istoric are argumente pentru a-si sustine parerea , insa nu poate sa argumenteze atat de convingator incat sa dea peste cap teoriile celorlalti.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }