QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate istorie

CONDUCATORII REGATULUI VECHI


Mormantul regelui Djoser a devenit prima piramida a Egiptului si este numita “Piramida pasilor”. Piramida a fost primul monument din Egipt construit din piatra cioplita in loc de noroi uscat la soare sub forma de caramizi.
MARII FARAONI AI REGATULUI NOU
Un imparat, un fanatic religios, un tanar baiat, o femeie si un luptator sunt doar cativa dintre marii faraoni ai Regatului Nou. In doar 500 de ani, regii acestei perioade rasturnasera vechea ordine, construisera si daramasera orase, si lasara Egiptul glorios, ca un imperiu si o mare putere militara.
HATSHEPSUT
Hatshepsut nu credea ca templul ei ar fi trebuit sa fie mai putin impresionant decat templele construite de catre barbatii conducatori dinaintea ei. Aceasta femeie faraon nu comandase niciodata o armata dar in timpul domniei sale lungi si pasnice a organizat o mare expeditie spre teritoriile Puntului- ceea ce se crede a fi astazi Somalia- si a construit temple. Totusi, succesorul si totodata fiul sau vitreg, Thutmose al III-lea, a crezut probabil ca ea fusese prea puternica. Cand Hatshepsut muri, Thutmose ordona ca numele ei sa fie sters de pe toate monumentele din Egipt.La fel ca multi dintre faraonii dinaintea ei, Hatshepsut a mai adaugat cate ceva la marele templu inchinat lui Amun-Ra la Karnak. Hatshepsut construi un obelisc inalt de 30 m, sculptat dintr-o singura piesa de granit. Intr-un timp fusese acoperit cu aur facandu-l sa para o sageata de lumina inchinata lui Amun-Ra.
TUTANKAMON
Cel mai cunoscut faraon al Egiptului Antic a venit la tron tanar si a murit (unii spun ca a fost ucis) inainte de a implini 20 de ani. In timpul scurtei sale domnii, Tutankamon a restaurat temple ce fusesera distruse de unchiul sau, Akhenaten, la Karnak, si in alte locuri sfinte. Dar cam atat a intemeiat acest faraon. Multi experti considera ca faraonul era doar o papusa jucata pe degete de catre puternicii preoti ai Thebei. Daca bogatiile din mormantul sau nu ar fi rezistat, Tutankamon ar fi fost uitat de mult.


MARELE RAMSES
Daca regii ar fi judecati dupa monumentele lor, Ramses al II-lea ar fi cel mai mare faraon din istoria Egiptului. El a condus pentru mai mult de 60 de ani si a construit mai multe temple si statui colosale decat oricare alt rege egiptean. A pus numele sau pana si pe temple construite de alti regi. Dar in timp ce monumentele vorbesc despre victoriile sale militare, Ramses al II-lea se pare ca nu fusese un bun general. In lupta sa cea mai importanta, armata sa abia scapase de Hititei si el pierduse mult timp din domnia sa luptand cu disperare impotriva invadatorilor.
AKHENATEN - REGELE ERETIC
Multi faraoni purtau razboaie, dar Akhenaten a creat o noua religie.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }