QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente informatica

W95v98
Si totusi Win98 ofera unele avantaje si pentru utilizatorii cu calculatoare ceva mai slabute (intr-un test efectuat de o firma Win98 a rulat perfect pe un 4x86 la 66 MHz), adica utilizatorilor care sunt multumiti cu un Pentium la 90 MHz. Pentru acestia Win98 include cateva functii utile, in afara de drivere si de tool-urile imbunatatite ofera si un suport pentru Internet existand acum pe baza lui Internet Explorer 4 o conexiune Internet adanc implementata, si apoi mai este si acel VFAT32 care este util mai ales in cazul unor HDD-uri mari, cu partitii de peste 1GB si unde se pot recupera peste 80MB pe HDD prin trecerea de la FAT16 la VFAT32 cu ajutorul utilitarului pe care Win98 il include in sistem. Din pacate o data facuta trecerea la VFAT32 revenirea la FAT16 se mai poate face numai prin procedee care necesita mai mult timp.


Acest Win98 a mai fost denumit ca un sistem de operare care contine bugfix-urile, ademeneste cu interfata lui Internet Explorer 4 si care e bazeaza pe drivere noi. Se spune acest lucru deoarece nucleul lui Win98 nu este diferit fata de cel al lui Win95, adica cele trei module centrale Kernel, User si GDI s-au marit si au o data mai noua.
Interfata lui Win98 este cunoscuta celor care utilizeaza Internet Explorer 4 dar cine nu a facut inca cunostinta cu acest browser va fi, se spera ca va fi placut surprins de noul 'look' al lui Win98.
Win98 mai prezinta unele imbunatatiri la capitolul interfata grafica si anume: se poate configura fundalul unei ferestre nu numai al desktop-ului prin intermediul View-Customize this folder unde va putea fi aleasa orice imagine in format BMP, JPEG sau GIF ca fundal sau chiar se observa o imbunatatire la animatia de imagine(adica la felul in care apar meniurile).
Nu mai este necesar dublul clic pentru declansarea diferitelor actiuni deoarece numele de fisiere sunt reprezentate ca hyperlink-urile de pe paginile WEB adica subliniate.
In Win98 obiectele din meniul Start pot constitui o tinta pentru Drag&Drop.
Recycle Bin-ul a fost imbunatatit fata de Win95, acum fiind capabil sa inglobeze directoare intregi. Daca stergeti mai multe directoare acestea dispar cu adevarat in Recycle Bin cu singurul dezavantaj ca nu pot fi restaurate fisiere individuale ci doar intregul director din care acesta face parte.
Un alt utilitar pentru curatarea HDD-ului este Disk Cleanup un utilitar care ofera ceva mai mult confort la curatarea sistemului sub Win98, el eliminand fisierele temporare din directorul TEMP, memoria cache a lui Internet Explorer, a controalelor ActiveX. Insa acest utilitar nu va recunoaste si fisiere temporare din alta parte. Dar totdeauna se gasesc utilitare produse de alte firme care sa le inlocuiasca pe cele incluse cu sistemul de operare.
In programe cum ar fi WordPad sau Paint nu au fost introduse imbunatatiri majore dar totusi in sfarsit Paint-ul poate lucra cu JPG-uri si cu GIF-uri iar WordPad-ul poate lucra si cu documente Word97 dar asta numai daca este si Word97 instalat impreuna cu filtrele corespunzatoare.
Dar cred ca venit timpul sa revin la una din cele mai importante functii pe care le aduce Win98 si anume VFAT32.
Voi incerca sa tratez unele avantaje si unele dezavantaje pe care le prezinta acest mod de structurare a informatiei pe HDD.
Dupa cum am mai spus partitiile FAT existente vor fi transformate in partitii VFAT32 cu ajutorul unui convertor care insa face acesta transformare doar intr-un singur sens. Utilizatorii care sunt obligati sa se intoarca la FAT16 vor fi nevoiti sa apeleze la unele programe cum ar fi Partition Magic al celor de la PowerQuest sau la produsul firmei Quarerdeck - PartitionIt care permit ca acesta conversie sa se faca in ambele sensuri. Utilizatorii mai avansati care lucreaza cu alte sisteme de operare sunt sfatuiti sa pastreze FAT16 cel putin pentru partitia activa. Unele sisteme de operare cum ar fi Windows NT 4.0, Windows95a nici sa nu auda de VFAT32 deoarece nu au nici un punct in comun si nu sunt capabile sa lucreze cu acesta, iar pana acum singura versiune de Windows care se descurca cu VFAT32 este Windows 95 OSR2 care este perfect compatibil cu acesta.Si totusi in cazul partitiilor mici (cu dimensiuni cuprinse intre 100 pana la 400 MB) convertorul din Win98 pur si simplu refuza sa-si faca datoria deoarece aici VFAT32 nu ofera o gestionare mai buna a memoriei.
In ciuda tuturor restrictiilor care sunt impuse la folosirea VFAT32 acesta totusi prezinta mai multe avantaje decat dezavantaje. Spre exemplu la o partitie de 1GB cu 80MB liberi cu programe instalate de genul lui Corel Draw sau Office97, s-a ajuns la spatiu liber de 270 MB.
Acum sa incerc sa explic ce face cu adevarat acesta conversie: ea transforma dimensiunea unui cluster de la 32K la 4K(un cluster este o unitate de spatiu pe un hard disc. Orice fisier oricat de mic ar fi ocupa cel putin un cluster risipind astfel mult spatiu.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }