QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Niveluri de organizare a datelor in baze de dateNIVELURI DE ORGANIZARE A DATELOR IN BAZE DE DATE


Fata de sistemele clasice de prelucrare automata a datelor, unde organizarea este impartita pe doua niveluri de refeinta si anume nivelul logic si fizic, in cadrul bazelor de date apare un al trei-lea nivel , nivelul virtual sau nivelul comceptual. Pentru simplificarea prezentarii se vor folosi pentru nivelul fizic, virtual ( conceptual ) si logic ( extern ), vom utiliza denumirea prescurtata de structura fizica, virtuala ( conceptuala ) si logica ( externa ) a bazei de date.
Structura logica se refera la forma in care fiecare utilizator vede structura datelor in functie de aplicatia cu care lucreaza.

Structura fizica are in vedere memorarea si structurarea datelor pe un suport fizic.

Structura virtuala defineste structura datelor din baza de date, avand drept scop satisfacerea cerintelor tuturor utilizatorilor.Aceasta structura poarta demunirea de SCHEMA BAZEI DE DATE in conceptia CODASYL, iar structura logica este numita SUBSCHEMA BAZEI DE DATE.

Structura logica apare la nivelul programului de aplicatie, structura fizica la nivelul inginerului de sistem iar structura virtuala apare la nivelul administratorului bazei de date.

Nivelul virtual permite separarea modului de organizare a datelor de modul de utilizare al acestora. Prin separarea structurii logice de cea virtuala se au in vedere urmatoarele avantaje:a) In procesul de creare si exploatare a bazei de date activitatea de elaborare a programelor poate fi modularizata.

b) La nivelul virtual apare posibilitarea gasirii acelei structuri globale care sa permita satisfacerea cerintelor in conditiile:

reducerea timpuluide raspuns pentru informatiile cerute;

reducerea efortului de incarcare, cautare si actualizarea bazei de date;

reducerea volumului memoriei magnetice necesara pentru stocarea datelor.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }