QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Certificarea Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE)

Certificarea Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) pentru Windows 2000
Este prima certificare pentru profesionistii din industria calculatoarelor.Acoperind tehnologiile de baza in jurul carora va fi construit viitorul Microsoft,noua certificare MCSE este un atu foarte important pentru promovarea profesionala.
Aceasta lucrare a fost creata,in cooperare cu Corporatia Microsoft,pentru a va oferi aptitudinile si cunostintele absolut necesare pentru pregatirea in vederea cerintelor noului program de certificare MCSE pentru Windows 2000.Veti gasi informatii necesare pentru a intelegerea aprofundata a instrumentelor si conceptelor referitoare la retele in Windows 2000, pentru a va pregati pentru examenul #70-216:Implementarea si administrarea unei infrastructuride retea Microsoft Windows 2000,precum si pentru a progresa catre certificarea MCSE.De ce este nevoie de certificarea in Windows 2000 ?

Pe masura ce industria retelelor de calculatoare creste atat ca dimensiuni cat si in complexitate,nevoia unor aptitudini dovedite este si ea in crestere.Companiile se bazeaza pe certificari pentru a verifica capacitatea angajatilor potentiali.
Fie ca saunteti incepatori sau avansati in industraia calculatoarelor,cunostintele aptitudinile si dovezile sunt celemai pretioase investitii.Microsoft a creat programul Microsoft Certified Professional (MCP) pentru a va oferi atetstatele care verifica abilitatea de a lucra cu produsele Microsoft,intr-un mod eficient si profesionist.Atestatul MP pentru profesionistii care lucreaza cu retele Microsoft Windows 2000 este noua certificare MCSE.
In viitori cativa ani,companii din intreaga lumevor folosii milionae de copii ale sistemului Windows 2000 ca sistem de operare central pentru retelele lor.Acest lucru va genera o nevoie imensa de consultanti si personal calificat pentru a proiecta,dezvolta si administra retele Windows 2000.
Windows 2000 este un produs complex care necesita aptitudini profesionale din partea administratorilor sai.Im timp ce Windows NT 4 are aproximativ 12 milioane de linii de cod,Windows 2000 are peste 35 milioane linii de cod.O mare parte din acest cod este necesar pentru a trata amplele functii ofereite de Windows 2000.

Windows 2000 consta de fapt,in cateva versiuni diferite.

Windows 2000 Professional: Editia client a Windows 2000,care este compatibila cu Windows NT 4 Workstation , insa include si cele mai bune caracteristici ale Windows 98,precum si multe alte caracteristici noi.

Windows 2000 Server/Windows 2000 Advanced Server :O editie server a Windows 2000 pentru firme mici si mijlocii.Advanced Server functioneaza cu mai multa memorie si procesoare decat editia server.

Intoroducere * xixWindows 2000 Datacenter Server ; O editie Server a Windows 2000 pentru firme mari,foarte mari si companii de calculatoare.Datacenter Server functioneaza cu cele mai mari resurse de memorie si procesoare,dintre toate cele 3 versiuni.

Cu un sistem de operare asa de scump ,companiile trebuie sa se asigure ca angajeaza persoana potrivita pentru acest post.MCSE este proiectat astfel incat sa dovedeasca acest lucru.


NOTA In campania de promovare a sistemului Windows 2000
Microsoft a anuntat ca atestatii MCSE care au trecut
examenele Windows NT 4 trebuie sa-si actualizeze
certificatele la Windows 2000 pana la 31 decembrie
2001 , pentru a ramane certificati.Seria de manuale de
studii MCSE de la Sybex acopera intreaga gama de
examene necesare pentru obtinerea sau actualizarea
certificarilor. Pentru informatii suplimentare,vezi
sectiunea ‘Cerinte pentru examen”din aceasta
introducere.

Aceasta carte vi se adreseaza ?

Daca doriti sa acumulati cunostinte despre infrastructura de retea Windows 2000,aceasta carte vi se adreseaza.Veti gasi explicatii clare pentru conceptele fundamentale pe care trebuie sa le cunoasteti.
Daca doriti sa fiti atesta ca MCSE ,aceasta carte este cea mai potrivita .Totusi, daca vreti sa incercati sa treceti examemnul fara a intelege de fapt Windows 2000,aceasta carte nu este pentru dumneazavoastra.Lucrarea este scrisa pentru cei care vor sa dobandeasca aptitudini si cunostinte aprofundate despre Windows 2000.


Daca scopul dumneazavoastra este de a pregati pentru examen citind despre cum se utilizeaza si gestioneaza noul sistem de operare, aceasta este cartea de care aveti nevoie.Va va ajuta sa obtineti un nivel inalt de competenta profesionala,de care aveti nevoie pentru a reusi in acest domeniu.

Ce trateaza acest manual ?

Manualul acesta contine explicatii detaliate , exercitii si intrebari de verificare,pentru a ca testa cunostintele.
Manualul poate fi considerat un ghid complet despre instrumentele si serviciile de retea ale sistemului Windows 2000 .Incepe prin a trata conceptele de baza ,cum ar fi notiunile fundamentale despte TCP/IP si ce ofera serviciile de retea din Windows 2000.Fiecare capitol arata cum se pot realiza unele sarcini importante,printre care:
 Configurarea IP Routing,Remote access ( rutarea si accesul la distanta0 si a
retelelor private virtuale.
 Configurarea si gestionare unui server Domain Name Service (DNS)
 Configurarea unei autorizari cerficate Windows 2000.
 Configurarea si gestionarea Windows Internet Name Service (WINS) si
 Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP).

De asemenea,veti invata sa configurati module ale sistemului de operare, sa reglati performanta unui server , sa lucrati cu aplicatiile si sa depanati sistemul.

xx * WINDOWS 2000 NETWORK INFRASTRUCTURE ADMINISTRATION

Pe parcursul acestui manual,veti fi ghidati prin exercitii,care va vor oferi experienta practica pentru fiecare subiect al examenului.La finalul fiecarui capitol se afla un rezumat al subiectelor descrise in acel capitol rezumat care cuprinde si o lista a cuvintelor cheie din capitolul respectiv.Cuvintele cheie reprezinta nu doar terminologia pe care o veti folosi,ci si conceptele de baza ce trebuie intelese pentru a trece examenul.Toate cuvibtele cheie sunt definite in glosarul de la sfarsitul lucrarii.
Fiecare capitol se incheie cu 20 intrebari de verificare care va testeaza cunostintele
Dobandite despre cubeictele descrise in capitol.In anexa A se afla un examen de test complet, cu 50 intrebari suplimentare.Multe alte intrebari,precum si demonstratii multimedia ale exercitiilor se afla pe CD-ul complementar cartii,dupa cum se explica in sectiunea “Ce se afla pe CD?”NOTA CD-ul complementar cartii nu se livreaza impreuna cu
cartea si nu este inclus in pretul cartii ,dar se poate
comanda la Editura BICALL la adresa de e-mail
comenzi@all.ro sau prin telefon la numerele
01 / 402 26 30 sau 01 / 402 26 34


NOTA Subiectele descrise in aceasta lucrare se potrivesc
exact cu obiectivele examenului oficial
Microsoft.Fiecare obiectiv al examenului este descris
in intregime.Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }