QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

ConexiuniRelatiile si conexiunile dintre informatica
si alte disciplineInformatica reprezinta un complex de discipline care asigura prelucrarea datelor culese
de un utilizator cu ajutorul masinilor automate.
CUVINTE CHEIE :

Bit - unitatea de masura a informatiei
Byte - opt biti


Hardware partea mecanica si electronica
Internet retea mondiala de computere
Megabyte un milion de byte
Modem aparat care conecteaza computerul la sistemul telefonic
Sistem de operare program ce permite computerului sa efectueze operatii esentiale
RAM memorie ce stocheaza programeme pe masura ce sunt rulate
ROM un program stocat permanent
Software programele folosite de computer

Computerul este un aparat electronic care poate face calcule de milioane de ori mai rapid decat creierul uman. Prima data computerul primeste date sau informatii de la utilizator, apoi proceseazadatele ca pe simple semnale electrice, conform programului sau si produce un rezultat.

NUMERE BINARE
Toate computerele folosesc un limbaj numit sistem binar. Numerele binare sunt formate in intregime din digitii 0 si 1. Cand o litera este tastata sau cand mouse-ul sau joystikul este miscat, curenti electronici slabi sunt trimisi computerului. Acesti curenti sunt inmagazinati de computer sub forma de numere binare.

MINIATURIZARE
Primele computere ocupau o camera, din anii 1960, componentele electronice au devenit mult mai mici, iar computerele au inceput sa se micsoreze. Computerul personal a devenit posibil de realizat datorita microcipului, care contine zeci de mii de componente electronice, intr-un spatiu cat o unghie a unui deget.

MULTIPLE UTILIZARI
Un PC poate aborda probleme de la procesarea de cuvinte, pana la proiectare si animatie 3D.Muzica poate fi inregistrata, editata si redata de PC. Publicarea desktop inseamnaca reviste si carti pot fi editate pe PC.

CUM FUNCTIONEAZA


Datele (informatiile) intr-un PC sunt stocate in memoria RAM. Unitatea centrala de procesare (CPU) apeleaza la ele cand este nevoie, potrivit unei liste cu instructiuni (program), de asemenea stocat in memorie. Datele circula de la si spre CPU de-a lungul unei cai electronice numite Bus. Dupa procesare, datele sunt din nou stocate in RAM.

FRONTIERELE STIINTEI
Computerele au revolutionat stiinta si tehnologia. Sondele spatiale, satelitii TV si sistemele de detectie ale armelor depind de computere. Ele fac posibila efectuarea de teste ale reactiilor chimice si nucleare, fara experimente reale .

AUTOMATIZARE
In industria de automobile, computerele sunt folosite la proiectare, apio sunt construite cu ajutorul robotilor. In autovehicul, un computer verifica motorul, franele si sistemul de conducere. Computerele pot fi utilizate acasa la controlul temperaturii, al iluminarii si al securitatii.

EDUCATIV
Computerele sunt folosite si in unitatile de invatamant, de catre elevi, studenti si profesori. Astfel modul de predare si invatare a devenit mai atractiv, diversificandu-se. Informatica a fost introdusa in scoala ca materie optionala sau obligatorie.In majoritatea domeniilor, sunt necesare cunostiinte informatice.

TEHNOLOGIE MODERNA
Nanotehnologia, biotehnologia, tehnologie medicala etc. folosesc roboti computerizati, inregistrandu-se o intreaga revolutie tehnologica .

MAI REPEDE CA NICIODATA
Astazi, un mesaj poate fi trimis in cealalta parte a lumii in cateva secunde, folosind satelitii si legaturile computerizate. Internetul permite tuturor computerelor sa-si imparta serviciile si sa comunice direct. Centrele de conferinte videopermit oamenilor aflati la mii de kilometri distanta sa se vada si sa vorbeasca in direct.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }