QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Interogarea bazelor de date (Microsoft Access)Interogarea  bazelor de date (Microsoft Access)


O librarie doreste informatizarea activitatii de gestionare a comenzilor primite de la clienti. In acest sens s-a creat o baza de date in care sunt stocate informatii despre editurile de la care libraria achizitioneaza cartile, cartile care exista in cadrul librariei, date despre autorii cartilor respective, precum si date despre clientii librariei si despre comenzile acestora. Pentru consultarea bazei de date se va folosi procedeul de interogare a datelor cu ajutorul cererilor de interogare.


Copiati baza de date „Comenzi carti.mdb” intr-un director cu numele dumneavoastra.

Sa se selecteze printr-o cerere de interogare toate cartile care apar in cadrul librariei afisandu-se numai numele cartii respective si anul de aparitie a acesteia.

Interogare de selectare: Vom selecta din tabelul CARȚI, coloanele NUMECARTE și ANAPARIȚIE

Prezentati o situatie, prin crearea unor cereri de interogare de selectie, a tuturor numelor de carti existente impreuna cu numele si prenumele autorilor acestor carti.

Interogare de selectare: Vom selecta din tabelul CARȚI - coloana NUMECARTE, iar din tabelul AUTORI – coloanele NUMEAUTOR ȘI PRENUMEAUTOR

Sa se afiseze toate cartile care au fost editate in localitatea Bucuresti.

Interogare de selectare: Vom selecta din tabelul CARȚI - coloana NUMECARTE, iar din tabelul EDITURI – coloana LOCALITATE cu precizarea ca in acest caz pe langa selectarea coloanelor trebuie sa punem condiția la criteriu „Bucuresti”.
Afisati printr-o cerere de interogare de selectie toate cartile ordonate in ordine descrescatoare dupa anul aparitiei fiecareia.

Interogare de selectare: Vom selecta din tabelul CARȚI - coloanele NUMECARTE și ANAPARIȚIE cu mențiunea ca in acest caz pe langa selectarea coloanelor trebuie sa punem condiția la sortare-SORT „Descending”.


Sa se afiseze toate cartile editate de catre editura Teora.

Interogare de selectare: La fel ca și in cazul interogarii nr.4, vom selecta din tabelul CARȚI - coloana NUMECARTE, iar din tabelul EDITURI – coloana DENUMIREEDITURI cu precizarea ca vom pune condiția la criteriu „Teora”.

Selectati printr-o cerere de interogare numai cartile al caror an de aparitie este mai mare decat 1978 si al caror nume de autor incepe cu litera „V”.Interogare de selectare: Vom selecta din tabelul CARȚI – coloanele  NUMECARTE și ANAPARIȚIE și in dreptul acestei coloane avem condiția “>1978”, iar din tabelul AUTORI – coloana NUMEAUTOR cu precizarea ca vom pune condiția la criteriu - like„V*”

Selectati cartile al caror an de aparitie sa fie 1978,1987 sau 1998.

Interogare de selectare: Vom selecta din tabelul CARȚI – coloanele  NUMECARTE și ANAPARIȚIE și in dreptul acestei coloane avem condiția - In (1078;1987;1998).

Sa se selecteze numele clientilor care au comandat cartea cu numele „Cartea1” precum si datele cand s-au facut aceste comenzi.

Interogare de selectare: Vom selecta tabelele CARȚI, COMENZI, CARȚICOMANDATE și CLIENȚI. Din tabelul CARȚI selectam coloana  NUMECARTE și in dreptul acestei coloane avem condiția „Cartea1”, apoi selectam NUMECLIENT, PRENUMECLIENT și DATACOMANDA.

Calculati printr-o interogare valoarea fiecarei comenzi primite de la clienti ca produs intre cantitatea comandata de fiecare client si pretul de comanda. Afisati numele cartii, numele autorului, data comenzii si valoarea comenzii respective.

Interogare de selectare: Vom selecta tabelele CARȚI, COMENZI, CARȚICOMANDATE. Selectam coloanele NUMECARTE și DATACOMANDA, iar in coloana a treia calculam valoarea comenzii ca produs intre coloana CANTITATECOMANDATA și PRETCOMANDA      ValoareComanda: [CantitateComandata]*[PretComanda].

Sa se afiseze totalul cantitatilor comandate pentru fiecare carte in parte. In cadrul aceleiasi cereri de interogare sa se afiseze si numarul de comenzi pentru fiecare carte in parte.

Interogare de selectare: Vom selecta tabelele CARȚI si CARȚICOMANDATE. Selectam coloanele NUMECARTE, CANTITATECOMANDATA și NUMARCOMENZI. Pentru executarea acestei interogari bifam opțiunea totaluri (Totals din meniu și va aparea un rand special (denumit rand Total) care apare sub randul asterisc (*) din vizualizarea Foaie de date. Astfel pe prima coloana lasam bifat Group By, in a doua coloana selectam SUM pentru a calcula totalul cantitaților comandate pentru fiecare carte in parte, iar in coloana a treia selectam COUNT pentru a calcula numarul de comenzi pentru fiecare carte in parte.

Afisati cartile care au fost comandate intre 2 date introduse ca parametru, ordonate dupa cantitatea totala comandata pentru fiecare carte in ordine descrescatoare.

Interogare de selectare: Vom selecta tabelele CARȚI, CARȚICOMANDATE si COMENZI. Selectam coloanele NUMECARTE, CANTITATECOMANDATA și DATACOMANDA. Ca si in exemplul anterior pentru executarea acestei interogari bifam opțiunea totaluri (Totals din meniu. Astfel pe prima coloana lasam bifat Group By, in a doua coloana selectam SUM si DESCENDING pentru a afisa totalul cantitaților comandate pentru fiecare carte in parte, ordonate descrescator, iar in coloana a treia selectam WHERE adaugand la criteriu Between [Data de inceput] And [Data de sfarsit] pentru a afisa cartile comandate intre doua date introduse ca parametru.

Sa se realizeze o cerere de interogare de tip „Analiza incrucisata” prin care sa se afiseze pe linie toate editurile, pe coloana numele tuturor autorilor de carti iar la intersectia lor suma valorilor comandate din fiecare carte in parte.

Interogare de tip „Analiza incrucisata”: Selectam mai intai tipul de interogare CROSSTAB pe care urmeaza sa o cream. Aducem in fereastra tabelele CARȚI, EDITURI, AUTORI si CARȚICOMANDATE si selectam coloana DENUMIREEDITURA pentru afisare pe linie, coloana NUMEAUTOR pe coloana, iar ultima coloana va fi o functie de forma Valoare: Sum([CantitateComandata]*[PretComanda]), precizand pe randul TOTAL faptul ca este o EXPRESIE de calculat, iar pentru afisare va fi bifata optiunea VALUE.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }