QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.



AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Instruire asistata de calculator - IAC - TEST







Instruire asistata de calculator - IAC - TEST


1. La inceputul anilor ’80 asistam la aparitia calculatoarelor personale ce includ posibilitatea de prezentare a informatiilor virtuale.
ANS: T


2. Dezvoltarea tehnologiilor web in perioada 1994-1996 a avut un rol esential in procesul de predare-invatare.
ANS: T

3. Prima generatie- “Modelul prin corespondenta”, se facea prin tiparire.
ANS: T

4. I.A.C. contribuie la introducerea sau adaptarea treptata a mijloacelor moderne de comunicare in invatamant.
ANS: T

5. In I.A.C. modernizarea predarii implica existenta echipamentelor hardware, a softurilor si a capacitatii de adaptare si valorificare in mediul instructional.
ANS: T

6. In cadrul exersarii asistate de computer subiectului i se pun la dispozitie programe specializate care il ajuta sa isi fixeze cunostintele.
ANS: T




7. In cadrul prezentarii interactive de noi cunostinte materialul de invatat se prezinta pe baza unui anumit tip de interactiune?.
ANS: T

8. Se poate vorbi de un dialog tutorial sau de o investigare daca interactiunea este condusa de computer sau de elev?.
ANS: T

9. In cadrul exersarii asistate de computer exercitiile pot fi propuse intr-o ordine prestabilita sau in mod aleator.
ANS: T

10. Gradul inalt de perfectionare al programelor duce la eliminarea profesorului din sistemul de invatamant.
ANS: F

11. Computerele incorporate in programele educationale duc la ingradirea flexibilitatii si a individualitatii in clasa.
ANS: T


12. Invatarea ce pune accent pe participarea elevilor reprezinta un tip de instruire care ii da elevului un rol activ in procesul de invatare.
ANS: T
13. De regula invatarea nu ii atribuie elevului un rol central.
ANS: T


14. Simularea pe ecran a unor fenomene si procese nu sunt suficiente pentru intelegerea acestora.
ANS: T

15. Predarea prin exemplificari multiple duce la diminuarea randamentului.
ANS: F

16. I.A.C. ajuta elevii/studentii in aprecierea obiectiva a rezultatelor si progreselor obtinute.
ANS: T

17. Procesul de invatamant nu se bazeaza in primul rand pe comunicare interumana.
ANS: F

18. Intre calculator si om sunt regasite de multe ori similitudini.
ANS: T

19. Introducerea noilor TIC-uri a dus la dezbateri ample cu privire la aportul acestora in procesul educativ.
ANS: T
20. TIC-urile nu permit o aplicare mai buna a noilor metode pedagogice.
ANS: F

21. Utilizarea TIC-urilor in invatamant trebuie sa tina cont printre altele de progresele telecomunicatiilor, realitatea virtuala, informatizarea generalizata si inteligenta artificiala.
ANS: T

22. Invatamantul la distanta favorizeaza creativitatea si descoperirea de noi interpretari.
ANS: T

23. Formarea la distanta nu asigura autonomia, elevul fiind conditionat de spatiu si timp.
ANS: F

24. In cadrul procesului de invatamant la distanta informatiile de interes pot fi culese de pe internet si pot fi accesate oriunde in lume.
ANS: T

25. Un formator se poate adresa unui numar insemnat de elevi asigurand o relatie individualizata cu fiecare dintre ei prin procedeul de invatamant la distanta.
ANS: T

26. Instruirea la distanta reprezinta o oportunitate oferita celor care vor sa se formeze continuu.
ANS: T

27. Instruirea la distanta exclude educatia clasica.
ANS: F

28. Managementul programului raspunde nevoilor studentilor si asigura resursele necesare si echipamentul adecvat pentru studenti.
ANS: T

29. Platformele de tip e-learning permit de regula posibilitatea de imbunatatire a procesului de predare-invatare si a cresterii performantelor academice online.
ANS: T

30. In platforma Blackboard este posibila instalarea de butoane cu continut specific procesului de invatamant.
ANS: T

31. Butonul anunturi are ca obiectiv postarea pentru vizualizare a unor anunturi.
ANS: T



32. In sectiunea anunturi sunt postate anunturi cu caracter pur didactic, fara caracter administrativ.
ANS: F

33. Prin intermediul accesarii butonului “mesaje” utilizatorul poate compune si totodata trimite mesaje catre profesori.
ANS: T

34. Prin intermediul accesarii butonului “mesaje” utilizatorul nu poate compune si totodata trimite mesaje catre ceilalti cursanti.
ANS: F

35. Forumul de discutii are un rol esential in participarea la dezbateri a utilizatorului.
ANS: T

36. Pentru a participa la o dezbatere din cadrul forumului de discutii utilizatorul va trebui sa aleaga o tema de discutii si sa efectueze un click pe aceasta.
ANS: T

37. Tastatura reprezinta unul din modurile prin care putem comunica computerului comenzile noastre.
ANS: T

38. Combinatia de taste CTRL-C se efectueaza prin apasarea pe rand a tastei CTRL si apoi a tastei C.
ANS: F

39. Tasta ESCAPE are rolul de a anula ultima comanda.
ANS: T

40. Tasta Caps Lock activeaza sau dezactiveaza scrierea cu majuscule.
ANS: T

M/C
1. Primul sistem electronic de calcul ramas in memoria omenirii a fost inventat in perioada:
a. 1950
b. 1962
c. 1943-1945

ANS: C

2. “Generatia a patra” – Model flexibil de invatare presupune:
a. interactivitate multimedia online
b. tiparirea
c. acces prin Internet la resurse din zona World Wide Web
d. comunicatie imediata prin tehnologia calculatoarelor

a. a+b+c+d
b. a+b+d
c. e+c+d
d. b+c+d
e. a+c+d

ANS: E

3. “Generatia a doua” – Modelul multimedia presupune:
a. tiparirea
b. inregistrari audio si video
c. invatarea asistata de calculator
d. video-interactiv
e. universitati electronice si campusuri portal

a. a+b+d
b. c+d+e
c. a+b+c+d+e
d. a+b+c
e. a+b+c+d




ANS: E


4. Conceptul de asistare a procesului de invatamant include:
a. predarea unor lectii
b. cunostinte avansate de hardware
c. aplicarea, consolidarea, sistematizarea cunostintelor predate
d. evaluarea cu ajutorul computerului a unei lectii sau a unui grup de lectii

a. a+c+d
b. a+b
c. a+d
d. a+b+c
e. a+b+c+d

ANS: A

5. Interactiunea elev-computer permite:
a. diversificarea strategiei didactice
b. facilitarea accesului elevului la informatii ample
c. asamblarea noilor sisteme de calcul


a. a+b+c
b. a+b
c. b+c

ANS: B
6. Softul educational este un produs, program special proiectat pentru a fi utilizat in:
a. procesul de diagnosticare
b. procesul de predare
c. procesul de construire a unor servere

ANS: B

7. Identificam urmatoarele trasaturi generale ale unui soft educational:
a. este conceput pentru a invata
b. trebuie sa asigure interactiunea flexibila elev-computer
c. se adapteaza in functie de caracteristicile individuale ale utilizatorului

a. a
b. a+b
c. a+b+c

ANS: C

8. Clasificarea softului educational contine:
a. prezentarea interactiva de noi cunostinte
b. exersarea asistata de computer
c. verificarea asistata de computer
d. simularea

a. a+b+d
b. a+c+d
c. b+c
d. a+b+c+d

ANS: D

9. Verificarea asistata de computer presupune:
a. existenta unor programe
b. o interfata grafica prietenoasa pentru afisarea mesajelor corespunzatoare

a. a+b
b. b
c. a

ANS: A

10. Folosirea computerului ca instrument de insusire a unor noi cunostinte influenteaza direct elevii prin:
a. stimularea interesului fata de nou
b. stimularea imaginatiei
c. dezvoltarea unei gandiri logice
d. invatarea in ritm propriu

a. a+c+d
b. b+c+d
c. a+b
d. c+d
e. a+b+c+d

ANS: E

11. In cadrul fiecarei activitati didactice regasim:
a. proiect de lectie
b. planificare calendaristica a tematicii disciplinei
c. programa analitica
d. instrumente electronice necesare predarii

a. a+c
b. b+c+d
c. a+b+c
d. a+b+c+d

ANS: C

12. T.I.C. este denumirea unui ansamblu de instrumente si resurse tehnologice utilizate in procesul educativ pentru a:
a. comunica
b. crea informatia
c. difuza informatia
d. stoca informatia
e. gestiona informatia

a. a
b. a+b
c. a+b+c
d. a+b+c+d
e. a+b+c+d+e

ANS: E

13. Implementarea TIC-urilor in invatamant necesita o strategie minutios proiectata tinand seama de:
a. infrastructura
b. modificarea programelor de invatamant
c. formarea specialistilor
d. asistenta tehnica
e. adaptarea permanenta la evolutia rapida
a. c+d+e
b. a+b+c+d+e
c. a+c+e
d. a+b+c
e. a+c+d+e
ANS: B
14. Formarea educatorilor in spiritul noilor metode pedagogice adaptate la evolutia TIC comporta:
a. formarea tehnica
b. pregatirea integrarii aplicatiilor T.I.C. in procesul de invatamant
c. deprinderea unor cunostinte avansate a unor noi platforme de cercetare

a. a+b+c
b. a+b
c. b+c
d. a+c

ANS: B

15. Formarea tehnica in cadrul evolutiei TIC se poate realiza prin:
a. cursuri universitare
b. ateliere de formare
c. programe private de formare

a. a+b+c
b. b+c
c. a


ANS: A

16. TIC-urile inglobeaza urmatoarele tehnologii:
a. informatica
b. telecomunicatii
c. audio-vizual

a. b+c
b. a+b
c. a+b+c

ANS: C

17. Suporturile multimedia pot combina:
a. text
b. grafica plana sau spatiala
c. documente pe hartie
d. sunet
e. imagine
f. animatie
a. a+b+c+d+e+f
b. c+d+e+f
c. a+c+d+e
d. a+b+c+d
e. a+b+d+e+f

ANS: E
18. Elementele definitorii ale educatiei la distanta sunt
a. separarea dintre profesor si cel care invata
b. folosirea mass-media
c. asigurarea unei comunicari in dublu sens intre profesor/tutore

a. a+c
b. a+b+c
c. b+c

ANS: B

19. Factorii implicati in instruirea la distanta sunt:
a. resursele umane
b. suportul tehnologic
c. managementul programului
d. servicii manageriale

a. b+c+d
b. a+c+d
c. b+c
d. a+b+c+d
e. a+d


ANS: D
20. Resursele umane ca factor implicat in instruirea la distanta sunt formate din:
a. studenti
b. personal tehnic
c. personal auxiliar
d. facultatea (instructori, tutori, profesori)
a. a+c+d
b. b+c+d
c. c+d
d. a+b+c+d
ANS: D

21. In momentul introducerii username-ului si a parolei si apasarea butonului de logare atunci cand utlilizatorul nu se poate loga sunt posibile urmatoarele situatii:
a. nu au fost completate corect campurile de autentificare
b. utilizatorul nu se afla in baza de date
c. conexiunea la internet este posibil sa fie oprita sau sa prezinte deficiente
d. sunt prezente deficiente grave de tip hardware
a. a
b. b+d
c. a+b+c+d
d. a+c
ANS: C
22. In platforma Blackboard sunt identificate cel putin trei elemente fundamentale:
a. partea de instruire
b. partea de comunicare
c. partea de evaluare
d. este suficient ca unul dintre cele trei elemente sa fie prezent

a. b+c
b. a+b
c. c+d
d. a+b+c+d
e. a+b+c

ANS: E

23. Intalnim urmatoarele tipuri de comunicare in platforma Blackboard:
a. comunicarea punctuala
b. comunicarea temporizata
c. comunicarea sincrona
d. comunicarea asincrona
a. a+b+c+d
b. c+d
c. b+d
d. a+d
ANS: B
24. Odata cu accesul la informatiile generale regasim:
a. informatii cu privire la obiectivele generale ale facultatii
b. informatii cu privire la obiectivele generale ale masterului
c. plan de invatamant
d. programe analitice




a. c+d
b. a+b+c+d
c. b+c+d

ANS: B

25. In functie de programarea sesiunii de evaluare sunt enuntate:


a. modele de evaluare pentru fiecare disciplina in parte
b. mentionarea notarii
c. criteriile de evaluare aplicate si nivelul de performanta ce se doreste a fi atins

a. a+b+c
b. a+b
c. b+c

ANS: A



26. Prin apasarea tastei Delete in momentul selectarii unui icon sau a unui director efectuam:

a. copierea acelui director
b. multiplicarea icon-ului
c. aruncarea la cos a acelui icon sau director

a. a+c
b. b+c
c. a
d. b
e. c


ANS: E





Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }