QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Folosirea rutinei autocontent wizard

FOLOSIREA RUTINEI AUTOCONTENT WIZARD

Cand lansezi aplicatia Power Point se deschide urmatoarea caseta de dialog:

Aceasta caseta iti permite sa creezi o prezentare noua in trei moduri diferite sau iti da posibilitatea sa deschizi o prezentare existenta. Cand deschizi aplicatia Power Point aceasta iti propune crearea unei prezentari blank pe care o poti organiza asa cum doresti. In cazul in care doresti ca aplicatia sa-ti ofere diverse variante de prezentari atunci poti apela la prima optiune oferita la deschiderea programului si anume rutina AutoContent Wizard. Odata selectata aceasta optiune se deschide prima din cele cinci casete de dialog.


Aceasta rutina te va ajuta sa incepi o prezentare prin furnizarea de idei si moduri de organizare a informatiilor din prezentare.Pentru a te deplasa la urmatoarea caseta de dialog vei apasa butonul Next.Traseul parcurs este evidentiat in partea stanga. In partea dreapta vor fi enumerate toate tipurile de prezentari puse la dispozitie, iar butoanele din coloana centrala iti permit sa afisezi tipurile de prezentari grupate pe categorii. In functie de tipul prezentarii pe care vrei s-o creezi vei executa clic pe butonul care defineste cel mai bine optiunea ta. De exemplu: daca doresti sa prezinti un proiect in care esti implicat atunci vei apasa butonul Projects. Pentru a trece la pasul urmator apasa butonul Next. Se va deshide o noua caseta de dialog:De aici vei selecta daca prezentarea se face pe monitor sau daca prezentarea va fi alcatuita din diapozitive de 35 mm. De obicei derularea prezentarii se face pe ecran optiunea On-screen presentation. Se apasa butonul Next pentru a afisa urmatoarea caseta de dialog:


Informatiile pe care le introduci in aceasta caseta de dialog vor fi introduse in primul diapozitiv din prezentare, numit diapozitiv de titlu.In caseta de dialog Presentation Title vei introduce titlul prezentarii, iar in caseta de editare Footer vei introduce acele articole care vei dori sa apara la sfarsitul fiecarui diapozitiv. In mod implicit aplicatia Power Point va afisa data ultimei actualizari precum si numarul diapozitivului. Dupa ce ai completat aceste campuri vei executa clic pe Next pentru a afisa ultima caseta de dialog. In aceasta


caseta se afla un mesaj care-ti comunica faptul ca ai introdus toate informatiile de care are nevoie Wizar-ul pentru a-ti crea prezentarea. Pentru a vizualiza prezentarea executa clic pe butonul Finish.

In acel moment se va deschide o fereastra de prezentare a carei elemente principale sunt detaliate in capitolul de mai jos.

PREZENTAREA PRINCIPALELOR ELEMENTE ALE FERESTREI APLICATIEI POWER POINT

Fereastra aplicatiei Power Point 2000 este alcatuita din urmatoarele elemente:

Bara de titlu

 

Panoul pentru diapozitive

 n     Bara de titlu este compusa din:

pictograma meniului sistem care contine urmatoarele comenzi: Restore (aduce fereastra la dimensiunile avute inaintea maximizarii), Move (permite deplasarea ferestrei, daca nu este maximizata), Size (redimensioneaza fereastra), Minimize (reduce dimensiunea ferestrei la un buton in bara de task-uri), Maximize (mareste fereastra la dimensiunea maxima a ecranului), Close (inchide fereastra curenta);titlul ferestrei care contine numele fisierului si numele aplicatiei (Microsoft PowerPoint);

trei butoane care dubleaza comenzile din meniul sistem: Minimize, / Maximize/Restore, Close.

n     bara de meniuri contine toate comenzile care se pot folosi la un moment dat, organizate in meniuri si submeniuri;

n     barele de unelte (Toolbars) contin cele mai uzuale comenzi ;

bara de unelte de standard (Standard) contine comenzile legate de utilizarea fisierelor si inserare a unor obiecte uzuale (tabel tip Word, grafice din Excel), schimbarea scalei de culori, etc.;

bara de formatare (Formatting) contine comenzile de formatare a textului care va insoti prezentarea grafica precum si butonul de introducere a efectelor vizuale.;

bara de desenare (Drawing) contine comenzile cu ajutorul carora se pot crea si formata obiecte grafice (linii, forme geometrice, culori, etc.);

alte bare de unelte in functie de obiectul care se formateaza.

Nota:                 1. Power Point 2000 contine cam 20 de bare diferite cu instrumente, dar, in general numai doua sau trei dintre acestea sunt vizibile. Barele cu instrumente sunt adaptabile, iar butoanele vizibile se pot modifica in functie de necesitati. Daca ai nevoie de alte comenzi poti sa creezi propriile bare de unelte sau sa adaugi comenzi in cele existente.

Nota:                 2. Barele de unelte si bara de meniu nu au o pozitie fixa. Ele pot fi mutate, transformate ca in imaginea de mai jos, redimensionate.

Nota:                 3. Deplasand cursorul mouse-ului pe un buton dintr-o bara de unelte, pe ecran se afiseaza numele butonului (numele comenzii).n     bare de derulare verticala si orizontala iti permit deplasarea pe orizontala si pe verticala in cadrul prezentarii; in partea stanga a barei de derulare orizontala se afla cinci butoane care iti permit schimbarea modului de afisare;

n     spatiul de lucru este divizat in doua panouri.Panoul din stanga este panoul pentru rezumat. Pe masura ce iti creezi prezentarea in acest panou vor fi evidentiate capitolele principale din prezentare. Panoul din dreapta este panoul pentru diapozitive. Aici vei introduce si vei vizualiza diapozitivele din cadrul prezentarii.

n    


bara de stare contine informatii despre documentul curent: numarul slide-lui din numarul total de slide-uri si tipul prezentarii afisate: Project Overview (vedere de ansamblu a prezentarii).

n     Butoanele de selectare a modului de afisare iti permit sa treci rapid de la un mod de afisare la altul si sa observi cum se schimba aspectul prezentarii.

n     Panoul pentru rezumat iti permite sa te concentrezi asupra continutului prezentarii. Aici iti vei dezvolta prezentarea prin introducerea textului.

n     Panoul pentru slide-uri (diapozitive) iti afiseaza slide-urile unul cate unul asa cum vor arata la tiparire sau cum vor arata in cursul prezentarii.

n     Panoul pentru insemnari iti permite editarea insemnarilor pentru fiecare slide. Aici vei introduce acele insemnari care iti vor aminti ce trebuie sa spui la fiecare slide.

MODURI DE VIZUALIZARE A PREZENTARILOR

Vizualizarea prezentarilor in Power Point 2000 poate fi facuta in mai multe moduri in functie de cee ce doresti sa urmaresti.. In fiecare mod de vizualizare te poti concentra asupra unor aspecte diferite din cadrul prezentarii. Modul de vizualizare implicit este Normal View, dar dupa o prima utilizare modul de vizualizare va fi cel care a fost in momentul inchiderii aplicatiei. In acest mod de afisare se vad toate elementele spatiului de lucru. In acest mod de afisare sunt vizibile toate cele trei panouri: panoul de rezumat, panoul pentru diapozitive si panoul pentru note. In panoul de rezumat iti vei organiza si dezvolta continutul prezentarii. Aici vei edita textul prezentarii, vei rearanja paragrafele si diapozitivele. In panoul pentru diapozitive vei vedea cum arata textul introdus pe fiecare diapozitiv. Aici vei putea adauga grafice, efecte de animatie, efecte sonore pentru fiecare slide in parte. In panoul pentru insemnari ai posibilitatea sa introduci note sau informatii pe care doresti sa le prezinti audientei.


Pentru a trece la un alt mod de vizualizare vei apasa unul din cele cinci butoane situate in partea stanga a barei de derulare orizontale.


Modul de vizualizare Outline View prezinta structura documentului si afiseaza capitolele importante din prezentare precum si detaliile aferente. In acest mod de vizualizare panoul pentru rezumat isi mareste dimensiunea, iar panoul pentru diapozitive se micsoreaza.

Modul de vizualizare Slide View va avea ca efect micsorarea panoului pentru rezumat astfel incat vor fi afisate numai pictogramele si numerele diapozitivelor, avand selectat in mod implicit primul diapozitiv si anume diapozitivul de titlu. Panoul pentru insemnari dispare, iar panoul pentru diapozitive ocupa cea mai mare parte din spatiul de lucru, in care este afisat diapozitivul de titlu.

Modul de vizualizare Slide Sorter View. Acest mod de vizualizare iti va afisa pe ecran toate diapozitivele din prezentare in acelasi timp la dimensiuni reduse. Acest mod de vizualizare iti permite sa te deplasezi rapid de la un slide la altul, iti permite sa adaugi, sa stergi, sa muti diapozitive.

Modul de vizualizare Slide Show iti permite ca in orice moment pe parcursul crearii prezentarii sa o poti vizualiza asa cum va arata in momentul prezentarii finale. Fiecare diapozitiv va umple ecranul si vor fi afisate pe rand in ordinea stabilita de tine. Cand prezentarea a ajus la final pe ecran va apare mesajul : End of slide show, click to exit (sfarsitul prezentarii, clic pentru iesire). Odata executat clic se va reveni la modul de vizualizare anterior modului de vizualizare Slide Show.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }