QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Editarea desenelor in AutoCAD

Editarea desenelor in AutoCAD

A edita un desen AutoCAD

Semnificatia, rolul si avantajele operatiilor de editare

A edita un desen AutoCAD inseamna a modifica obiectele deja create in acel desen, cu scopul diversificarii lor, a schimbarii pozitiei, dispunerii, formei si marimii lor, a crearii altor obiecte noi pe baza celor existente. Termenul a edita” semnifica in toate operatiile asistate de calculator “a modifica”; prin urmare, aplicarea intr‑un desen a unei operatii de editare este posibila numai in prezenta unor obiecte deja create.
Editarea desenelor constituie una din facilitatile majore ale folosirii calculatorului in elaborarea documentatiei grafice. O mutare a unor obiecte, o scalare, o rotire, o deformare, pot fi realizate comod, fara a relua manual, de la inceput, constructia elementelor de modificat. Copierea, oglindirea, multiplicarea, trasarea unui obiect paralel la altul, dezvolta desenul cu noi obiecte, pe baza unora existente deja. Noile obiecte le reproduc pe cele anterior create. Nu este necesara descrierea amanuntita, pas cu pas, a noilor constructii, fiind suficienta evidentierea elementelor repetitive si a celor de referinta. Stergerea unui element sau a unui grup de elemente din desen nu deterioreaza calitatea hartiei si nici nu altereaza accidental obiectele invecinate.

Mai mult poate decat desenarea, comoditatea modificarii si dezvoltarii desenelor in mediul grafic interactiv constituie un avantaj forte al graficii asistate de calculator. Din acest punct de vedere, AutoCAD este unul din mediile CAD cu cele mai perfectionate functii de editare.

Moduri de selectare a obiectelor supuse editarii

Comenzile de editare solicita specificarea obiectului sau a setului de obiecte asupra carora utilizatorul intentioneaza sa opereze o anumita modificare. Cererea este formulata prin prompter‑ul “Select objects”. AutoCAD demareaza alcatuirea unei colectii de obiecte selectate, intr‑unul sau mai multi pasi, iar cursorul‑ecran devine un patratel selector. Raspunsurile posibile sunt:


raspuns nul (<s>): AutoCAD incheie procesul de selectare.

un punct: Se selecteaza obiectul care trece prin punctul respectiv. Daca mai multe obiecte trec prin punctul precizat, selectia este in prima faza aleatoare: se selecteaza unul din obiecte. Apasand tasta <Ctrl>, programul cicleaza in selectie, considerand pe rand toate obiectele care trec prin punctul specificat. Utilizatorul poate opri ciclarea la obiectul dorit.

Window (W): Sunt selectate obiectele dispuse in intregime, strict in interiorul ferestrei specificate; pentru indicarea ferestrei, programul solicita doua puncte diagonal opuse.

Crossing (C): Sunt selectate obiectele dispuse total sau partial in interiorul ferestrei specificate; pentru indicarea ferestrei, programul solicita doua puncte diagonal opuse, ca si in cazul selectiei de tip “Window”.

WPolygon (WP): Este similara cu “Window”, dar conturul de selectie est un poligon neregulat, precizat prin indicarea succesiva a varfurilor sale. AutoCAD inchide automat conturul poligonal la tastarea unui raspuns nul (doar <s>).

CPolygon (CP): Este similara cu “Crossing”, dar conturul de selectie est un poligon neregulat, precizat prin indicarea succesiva a varfurilor sale. AutoCAD inchide automat conturul poligonal la tastarea unui raspuns nul (doar <s>).

Multiple (M): Permite mai multe specificatii de selectare, fara ca programul sa caute obiectele selectabile; optiunea mareste viteza de lucru; se incheie printr‑un raspuns nul (doar <s>).Fence (F): Este similara cu “CPolygon”, dar nu inchide automat conturul poligonal de selectie; ca urmare, prin “fence” sunt selectate numai acele obiecte care intersecteaza efectiv conturul poligonal.

Box (BOX): Deschide o fereastra de selectare de tip “Window” sau “Crossing”, dupa cum al doilea colt de descriere a ferestrei este la dreapta, respectiv la stanga primului colt.

Auto (AU): Imbina automat modurile de selectie “punct” si “box”; daca prin punctul specificat trec obiecte, se aplica modul “punct”, iar in caz contrar modul “box”. Primul punct precizat creaza conditiile pentru indicarea unei ferestre de tip “Window” sau “Crossing”, dupa aceeasi regula ca si la selectia de tip “box”. Acest mod de selectie se aplica automat la punctarea cu ajutorul cursorului‑ecran, daca utilizatorul nu a optat explicit pentru un alt mod.

All (ALL): Selecteaza toate obiectele din desen, exceptandu‑le pe cele aflate in layer‑e inghetate.

Last (L): Selecteaza ultimul obiect creat, vizibil momentan si nesters din desen. Daca ultimul obiect create nu face parte din zona de vizibilitate curenta, sau daca apartine unui layer inghetat, nu este luat in considerare in selectie.

Previous (P): Reselecteaza acelasi set de obiecte specificat la precedenta comanda de editare, cu conditia sa nu fi fost aplicata intre timp comanda UNDO.

Remove (R): Comuta prompter‑ul de selectare in Remove objects, iar modul de alcatuire a colectiei de obiecte selectate devine exclusiv: obiectele indicate vor fi excluse din colectie.

Add (A): Are utilitate dupa folosirea optiunii “Remove” in selectare, pentru a reveni la prompter‑ul de selectare “Select objects” si la modul de selectie prin adaugare de obiecte in colectia alcatuita.

Single (SI): Impune programului incheierea automata a procesului de selectare dupa un singur pas, cu conditia selectarii cel putin a unui obiect; in cazul in care nici un obiect nu a putut fi selectat in primul pas, prompter‑ul de selectie se repeta.

Undo (U): Anuleaza ultimul pas de selectare.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }