QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Afisarea unitatilor de disc, a fisierelor si a dosarelor in Windows Explorer

Afisarea unitatilor de disc, a fisierelor si a dosarelor in Windows Explorer

Intrarea in Windows Explorer

Daca nu ati deschis inca Windows Explorer, efectuati urmatorii pasi:

Deschideti meniul Start si selectati optiunea Programs;Din meniul Programs selectati Windows Explorer. Pe ecran va fi deschisa fereastra Windows Explorer.Utilizarea ferestrei Windows Explorer


Fereastra Windows Explorer contine trei panouri:

Panoul Adress, in care este afisat numele dosarului care este selectat. Acest panou se gaseste pe bara de instrumente.

Panoul All Folders, care se afla in partea din stanga a ferestrei Windows Explorer si contine o lista cu dosare (o reprezentare grafica a dosarelor si subdosarelor din sistem).

Panoul Contents Of, care se afla in partea din dreapta a ferestrei Windows Explorer si contine o lista cu fisierele din dosarul selectat in acel moment in lista de dosare.

Pe bara de stare este afisat numarul de obiecte din fereastra (fisiere si dosare), spatiul ocupat de acestea pe disc si spatiul ramas liber pe disc.


Selectarea dosarelor


Cand selectati un dosar folosind panoul All Folders, continutul acestuia este afisat in partea din dreapta a ferestrei Windows Explorer. Pentru a selecta un dosar cu mouse-ul, executati clic pe el.


Se poate folosi si tastatura, astfel:


TASTA

FUNCTIA

TAB

Trece de la un panou la altul.


Selecteaza fisierul sau dosarul de deasupra celui selectat.


Selecteaza fisierul sau dosarul de sub cel selectat.

In panoul All Folders inchide dosarul selectat, iar in panoul Contents Of selecteaza fisierul sau dosarul din stanga celui selectat,


In panoul All Folders deschide dosarul selectat, iar in panoul Contents Of selecteaza fisierul sau dosarul din dreapta celui selectat,

HOME

Selecteaza primul fisier sau dosar din panou.

END

Selecteaza ultimul fisier sau dosar din panou.


Deschiderea si inchiderea dosarelor


In panoul All Folders puteti sa inchideti lista cu dosare (sa scadeti gradul de detaliere al listei), astfel incat subdosarele sa nu mai apara, sau puteti sa deschideti lista cu dosare (sa mariti gradul de detaliere), astfel incat sa fie prezentate toate dosarele existente. Un semn plus (+) in dreptul unui dosar arata ca dosarul este inchis si contine alte subdosare; un semn minus (-) arata ca dosarul a fost deschis si ca poate fi inchis.

Pentru a deschide un dosar, cu ajutorul mouse-ului, executati clic stanga pe semnul din dreptul acestuia sau dublu clic pe pictograma lui. Pentru a inchide un dosar, cu ajutorul mouse-ului, executati clic stanga pe semnul - din dreptul acestuia.

Pentru a deschide sau a inchide un dosar folosind comenzi de la tastatura, utilizati tastele cu sageata pentru a selecta dosarul si apasati tasta + pentru a-l deschide sau tasta - pentru a-l inchide.

Operatiile de inchidere sau deschidere nu influenteaza decat modul de afisare; ele nu modifica in nici un fel dosarele sau continutul acestora.

Schimbarea unitatii de disc


Puteti schimba unitatea de disc pentru a vedea dosarele si fisierele aflate pe un alt disc. Pentru a face aceasta schimbare cu ajutorul mouse-ului, executati clic pe pictograma unitatii de disc in panoul All Folders.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:
Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }