QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate informatica

Aplicatie cadAPLICATIE CAD

Crearea modelului solid al unei piese de tip brida

Aplicatia prezinta etapele de modelare pentru o piesa de tip brida, al carei desen de executie se observa in fig de mai jos.Fig.1 Desenul de executie al unei piese de tip brida

Analizanmd forma piesei se stabileste ca aceasta poate fi obtinuta prin extrudarea unui profil plan,iar din volumul obtinut se extrage volumul unui cilindru pentru a realize alezajul.

Folosind comanda PLINE se traseaza profilul plan din fig 2, la dimensiunile indicate.Se apeleaza la comanda PLINE deoarele profilul plan trebuie trasat ca o polilinie inchisa.

In unele cazuri, cand profilul este mai complicat,se pot utilize comenzile LINE si arc pentru trasarea unui contur inchis, iar acesta se transforma in polilinie cu ajutorul comenzii PEDIT, optiunea Join.

In continuare se schimba vederea ortogonala in vedere izometrica (SW Isometric) pentru un control mai bun al reprezentarii tridimensionale care urmeaza.

Se foloseste comanda EXTRUDE si se selecteaza profilul, acesta se extrudeaza pe o distanta egala cu 25 unitati , obtinandu-se solidul din fig 3.


 

Fig.2 Fig.3

Aplicand comanda UCS se pozitioneaza sistemul de coordinate pe fata superioara a solidului, apoi prin comanda BOX se construieste un paralelipiped de dimensiuni :25x15x10 unitati.Avand in vedere pozitionarea sistemului de coordonate fig 3 b, un colt al papalelipipedului se afla in origine(0,0,0), celalalt colt fiind situate pe coordonate relative @25,15,-10.Astfel , inaltimea paralelipipedului este de 10 unitati.Paralelipipedul creat este extras din corpul piesei cu ajutorul comenzii SUBTRACT, rezultatul acestei operatii booleane este prezentat in figura urmatoare:

Fig.4

Pentru obtinerea alezajului este necesara extragerea unui cilindru din corpul piesei.In fig4 a se observa dispunerea sistemului de coordinate pe fata superioara a piesei si trasarea unui cerc cu raza de 10 unitati.Acest cerc este extrudat cu o valoare de 25 unitati , astfel incat sa patrunda in corpul piesei fig 4 b.In urma operatiei booleane de scadere, dintre piesa si cilindru creat anterior, rezulta alezajul de dimensiune Φ 20x25 unitati fig 4c.

Fig.5

In fig 5 a , se observa rezultatul aplicarii comenzii CHAMFER asupra alezajului, realizandu-se,astfel operatia de tesire 3x45.Utilizand comanda FILLET,se realizeaza racordarea anumitor muchii ale piesei (fig 5 b si c ), conform cu desenul de executie fig1.Inaintea aplicarii comenzii HIDE se stabilesc valori noi pentru variabilele de system,si anume Facetres=3,Isolines=6 si Dispsilh=1. 


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }