QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

SALZBURGSalzburg este un oras austriac situat in vestul tarii, in regiunea cu acelasi nume , la granita cu Germania. In traducere, numele orasului este “Cetatea Sarii”. Insasi apa care-l strabate de la nord la sud impartindu-l in Orasul vechi si Orasul nou poarta numele de Salzach ( Riul Sarat).
Orasul vechi este atractia turistica nr. 1 a Austriei, aici gasindu-se casa memoriala « Mozart », locul unde renumitul compozitor si muzician a vazut lumina zilei .
Dintre obiectivele turistice cele mai vizitate amintim : gradinile Mirabell ; podul Makart peste Salzach ; Castelul Hellbrun cu vestitele fantani arteziene, construit de Markus Sittikus ; catedrala construita de Santino Solari, datind din 1628 ; artera comerciala Getreidegasse ; castelul Leopldskron ; cimitirul St. Pierre ; fortareata Hohensalzburg ; Galeria Lipitana.
Dar a descrie orasul Salzburg este imposibil.Ar trebui sa descoperim orasul noi insine si abia apoi am putea sa-i dam dreptate poetului Karl Heinrich Waggerl, care a trait aici : « Salzburg este singurul oras din lume unde intr-adevar s-ar putea trai asa cum ai vrea daca ai avea cu ce ».

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }