QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Proiect la Geografie Cl. a VII-a

Regele Kamehameha al III-lea a avut totala nevoie de aceste cuvinte la 31Iulie 1843 cand steagul Hawaian a fost inca odata inaltat dupa reunirea exercitarii autoritatii de catre amiralul Britanic.
(Emblema statului:
Emblema statului are un vestit scut in centru, o poza a regelui Kamehameha I,in partea dreapta si zeita Libertatii tinand steagul Hawaian in partea stanga.
Sub scutul de aparare este pasarea Phoenix inconjurata de frunze de banan si crengute tinere de feriga.
Cu culorile adaugate emblema devine stema statului.
(Imnul statului:Hawai Pono’I
Scris de catre David Kalakaua,pe muzica profesorului Henry Berger,capelmaistrul regal, Hawai Pono’I devine imnul statului Hawai.Prima oara a fost prezentat la data de 16 noiembrie 1874 in Biserica Hawaiana din Honolulu. De alfel a fost cantat official al regatului Hawaian in anii 1810-1893 si al teritoriului in 1900-1959.(Limba:
Cele 2limbi oficiale ale statului sunt Hawaiana si Engleza.
Melodioasa limba Hawaiana este un dialect Polinezian si are doar 12 litere: vocalele a,e,i,o, si consoanele h,k,l,m,n,p,w.
(Pasarea statului:
-gasca Hawaiana= aceasta varianta de gaste traiesc si se inmultesc pe pamant.
= aceasta specie este in pericol de disparitie,in ciuda restaurarii proiectului inceput la sfarsitul
anilor 1940. Ele sunt protejate prin lege.
(Mamiferul marin al statului:
-Balena cu cocoasa= migreaza annual din Alask spre apele Hawaiului pentru a se imperechea ,si dureaza din luna
Decembrie pana in luna Aprilie.
(Statul neoficial al pestelui= Humuhumunukunukuapua’a este pestele tragaci Hawaian
(Arbolele statului= Kukui este o specie de planta adusa din Polynesia.
= Anticii Hawaieni foloseau nucile acestui copac pentru ulei, medicina si la altele. Uleiul acestui
copac este inca folosit pentru bolile dermatologice.

DESPRE HAWAI GEOGRAFIC SI GEOLOGIC:

Hawai este un lant de 137 insule acoperind o suprafata de pamant de 6423,4 mile patrate in Pacificul central-nordic. Coordonatele geografice pentru Honolulu sunt 21°18’25” lat.N, 157°51’30” long.V.Insulele Hawaiene au 750 de mile (1207km.) de tarm .
Populatia insulei Hawai este din punct de vedere geographic cea mai izolata din lume. Se afla la 2000 mile de Insula Marshall, la 2390 mile de California , la 2500 mile de Tahiti, 3850 mile de Japonia, 4900 mile de China si 5280 mile de Philippines.
VARSTA SI MARIMEA INSULEI:

Intinzandu-se de la NV pana la SE (si de la cel mai vechi pana la cel mai recent),insulele mari din Hawai sunt:Ni’ihau, Kaua’i, O’ahu, Moloka’i, Lana’i, koho’olawe, Maui si Hawai. Varsta Kaua’i-ului este in jurul valorii de 5 milioane de ani. Hawai are mai putin de un ,million de ani..De la cea mai mare pana la cea mai mica ,insulele sunt: Hawai, Maui, O’ahu, Kaua’i, Molok’i, Lana’i, Ni’ihau si Kaho’olawe.


Lo’ihi, o insula tanara la 20 mile (32km.) de insula Hawai, este la aproximativ 3000 picioare (915m.) sub nivelul marii si se ridica deasupra acestui nivel in aproximativ 60.000 de ani.
Vulcanul stins Mauna Kea (pe insula Hawai) poate fi considerat cel mai inalt munte din lume, daca este masurat de la baza pana in varf (13796 picioare).In total, ajunge la o inaltime de 33.446picioare.
CLIMATELE:
1)Temperatura:Hawaii are clima tropicalmoderata influentata de Oceanul Pacific si raspanditin N.E.de vanturi. Temperatura variaza dinrt-un loc in altul cu exceptia zonelor inalte. Media anuala de temperatura este de 75°F.(23,9°C) schimbandu-se doar cu cateva grade din vara(Mai-Octombrie) pana in iarna (Noiembrie-Aprilie)
Temperaturile record in state au fost 12°F.(- 11,1°C) aproape de varfuldin Mauna Kea in 1979 si de 100(F.(37,8°C) in Pahalie (in Marea Insula a Hawaiiului)in 1931.
2)Ploile(teritoriale):spre deosebire de temperatura, in Hawai ploile variaza enorm in functie de asezare.
Ploile blande si furtunile sunt mai frecvente in timpul lunilor de inrna.
3)Temperatura apei:este intre 74°F.(23°C) si 80°F.(26°C.)in lunile de vara. Exista conditii de surf si se produc furtuni sezoniale in Pacific.
4)Temperatura medie, ploaie(torentiala),umiditate:
(Media temp. in Ianuarie:
Honolulu: 18,3° C-26,1°C
Hilo: 17,2°C-26,7°C
(Media temperaturi anuale:
Honolulu:25°C
Hilo:22,8°C
(Media anuala de precipitatii:
Honolulu:584mm.
Hilo:3404mm.
(Media anuala de zapada:
Honolulu:0
Hilo:0.
INFORMATII DESPRE INSULA HAWAII:

(Porecla:Insula Mare/Insula Orhideelor
(Culoarea nsulei:rosie
(Suprafata: 4,028²mile
(Temp.


loading...Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }