QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Kuwait
Principalele ocupatii ale locuitorilor sunt pescuitul si constructia de vapoare. Insula este vizitata de numerosi turisti, iar insularii foarte ospitalieri se poarta cu multa amabilitate.
Arheologii danezi au descoperit pe insula vestigiile unui templu comparabil cu Parthnon, ca importanta, ca si numeroasele monede cu chipul lui Alexandru cel Mare si al succesorului sau Antiochus. Sapaturile ulterioare confirma trecerea flotei lui Alexandru prin apele Kuwaitului.
Dar solul Insulei Failake atesta un trecut mult mai vechi. Insula ocupa o pozitie comerciala importanta pe ruta care lege Oceanul Indian de valea Tigrului si Eufratului.Se poate vizita sanctuarul Al-Khidr unde femeile sterile vin miercurea si sambata, sa se roage pentru a avea un copil. Dupa legenda, spiritul Sfantului Al-Khidr se opreste in aceste zile din drumul care duce la Meca si in mid miraculos femeile sterile pot avea copii.
Se poate vizita, de asemenea, un muzeu, o casa araba unde sunt pastrate intacte obiecte traditionale si unelte agricole stravechi. Printre curiozitatile insulei se pot admira vechi monumente funerare, masurand sase metri lungime, care sunt atribuite unor uriasi care au locuit candva insula.
Climatul insulei este foarte placut, plajele sunt frumoase, scaldate de o mare transparenta si calma.Se fac unele eforturi pentru a favoriza turismul. Se poate alege o ambarcatiune veche pentru o plimbare de mai mult de trei ore, in schimbul unui mod de transport mai putin pitoresc dar mai modern si mai confortabil cum ar fi o salupa sau un yacht.
Acum Kuwaitul este un stat prosper. Capitala, Al Kuwait, este foarte moderna si foarte frumoasa, cu cladiri gigantice, impozante. Patrunderea in inima orasului prin poarta Jahra este imprejmuita de gazon si palmieri artistic luminati la caderea noptii. De-a lungul acesteia se gasesc imobile din sticla si beton, hoteluri foarte moderne.
Galeriile comerciale iti ofera articole de mare lux, colectii de haute couture un adevarat mic Paris al desertului.
Intalnesti indieni, pakistanezi sariuri colorate, femeile invaluite in negru, si foarte multi oameni de diferite nationalitati. Oamenii de afaceri kuwaiteni- poarta robe lungi albe, bej sau gri costume traditionale si sunt coafati dupa moda beduinilor.
Un alt punct de atractie este souk-piata araba cuvant magic care evoca mirosurile mirodeniile, aromele; este o lume pestrita, strazi stramte, tesaturi colorate, aparatura din Hong-Kong. Nu se poate trece pe acolo fara sa gusti chebabul traditional chuarma si cafeaua arabica, foarte tare si amara.
Se mai poate vizita muzeul national, muzeul de stiinte si istorie. Un punct de atractie sunt si moscheele, in special Fahed el Salem.
Arhitectura vilelor este surprinzatoare totul este permis aici, este o adevarata atmosfera hollywoodiana, intalnesti gradini superbe.
In aceasta lume surprinzatoare nisipul care zboara peste tot iti aminteste ca desertul exista totusi.
Pentru cei care indragesc sportul se poate juca tenis, se poate inota, se poate face ori ce iti doresti pescuit submarin; curse hipice, curse de camile care sunt totusi destul de rare.
Se pot face excursii pe insule, in desert pe santierele navale, in special la apusul soarelui.
Transportul in oras se face cu autobuze, autovehicule; exista parcari gigantice. Kuwaitul detine 920 km de sosele si peste 180000 de autovehicule.
Exista aeroprt pentru transportul aerian, realizand cea mai rapida legatura cu exteriorul. O alta cale de transport este marea, Kuwaitul detinand o flota comerciala maritima 677000 tdw (1973). Pentru desert transportul traditional cu camilele si autovehiculele de teren.
CiCJOJQJmH OJQJmHABC


/-=bAVi$$ABC
/-=bAVi/ =!"#$%
[$@$NormalmH 0`0 Heading 1$@&CJ<A@t<Default Paragraph Font2B`2 Body Text

hCJi,iiiAD`a .


loading...Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }