QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Israel
Israel (Statul Israel)

• Israelul este un stat cu o vechime de 35 de secole, ocupat insa pana in 1948 de alte popoare. Este asezat in sud-estul Marii Mediterane si pana la valea Iordanului. Are suprafata de 20770Km2 sau 27800Km2 si este de 8-11 mai mica decat a Romaniei (238391Km2), populatia in numar de 5,9 mil. de locuitori, iar densitatea medie de 284loc/Km2. Are capitala in orasul sfant Ierusalim care are 560000 locuitori.
Caracteristica peisajului cuprinde umanizarea desertului, al litoralului, al naturii in general.
• Campia litorala urmareste tarmul mediteranean, atingand o latime de pana la 40Km. Are numeroase plaje, soluri fertile, iar in nord este formata din pietris calcaros. Aici se concentreaza ˝ din populatia tarii, cele mai multe orase, porturile, centrele industriale; tot aici se dezvolta o agricultura puternica si turismul.• Muntii Galileei (1208m) si Dealurile Shefela (150-600m) domina partea nordica si centrala a tarii, intinzandu-se intre campia litorala si Lacul Tiberiada. Transversal, pe directie vest-est curge Valea Israel, pe care se afla localizat orasul Nazareth. Precipitatiile ating 500-700mm/an, iar impreuna cu temperaturile ridicate fac ca vegetatia sa fie verde tot anul. In partile inalte uneori ninge. Regiunea adaposteste 17% din populatia tarii. Se practica agricultura, predominand terasarile, retentiile de apa, iar ca arbori: maslinii si portocalii. In dealurile Iudeei se afla Ierusalimul.
• Desertul Negev ocupa ˝ din teritoriu Israelului, fiind un podis jos, pietros si nisipos, cu mici canioane si depresiuni. In sud-est atinge peste 1000m. Clima este foarte arida in sud unde precipitatiile cad sub 25mm/an si semiarida in nord. In nord s-au dezvoltat agricultura si industria, polarizand 7% din populatia tarii.


• In est, Valea Iordanului s-a fixat in lungul unui rift ce se prelungeste spre sud cu Marea Rosie. Este o vale fertila in nord si cu caracter semiarid in sud. Mai ales in sectorul nordic se practica agricultura, pescuitul, turismul, se dezvolta industria usoara.


loading...Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }