QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente geografie

Geografie Los Angeles
New York

New York s-a inscris in Uniunea Statelor Americane pe 26 iulie 1788, ca al unsprezecelea dintre cele 13 state originale.
Situat in nord-estul Statelor Unite, New York a fost un lider in viata politica, culturala si economica a tarii. In ciuda dificultatilor economice din anii 1970-1980, statul inca se plaseaza printre liderii Statelor Unite in importante sectoare precum comertul, comunicatiile si finantele.
In acord cu recensamantul din 1990, New York avea 17 990 455 de locuitori fiind cea mai mare aglomeratie urbana din Statele Unie ale Americi.
Geografia New-York-ului este diversa, avand in componenta 7 regiuni. Clima este temperat continentala.


Numele orasului New York provine de la numele ducelui de York, care mai tarziu a fost regele Angliei sub numele de Iacob al 11-lea.
Diversitatea mare a etniilor ce locuiesc in New York a dus la un ritm de viata trepidant si un mare elan creator, orasul fiind capitala culturala incontestabila a Statelor Unite.
Existenta unor mari muzee ca Metropolitan, considerat cel mai mare muzeu din lume precum si asa-zisilor zgarie nori ca Empire State Building, pana nu demult cea mai inalta cladire din lume, fac din New York o mare atractie turistica.
De asemenea, renumele de capitala mondiala financiara este pe deplin confirmat de existenta de-a lungul strazii Wall Street a sediilor celor mai puternice
banci din lume, precum si a celei mai mari burse de valori financiare mondiale.
Portul orasului confirma inca o data intaietatea orasului in lume fiind considerat cel mai intins si cu cel mai mare trafic de marfuri.
Un fapt inedit este marea dragoste a locuitorilor pentru acest orasul lor, pe care il numesc cu duiosie ( The Big Apple ( (Marele Mar).
Dubai

Emiratul Dubai face parte din cele 7 emirate unite sub numele de Emiratele Arabe Unite, situate in pareta nord-estica a peninsulei Arabia, pe litoralul golfului Persic. Capiatala are acelasi nume.
Secole de-a randul in acest mic emirat, datorita climei neprielnice si a resurselor naturale sarace, locuitorii s-au ocupat numai cu pescuitul si cresterea animalelor fiind foarte saraci.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }