QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Germania
La doar 82 de ani dupa acordarea statutului orasului, in 1120, oamenii au inceput sa construiasca o biserica parohial,
care a devenit in curand una din cele mai mari catedrale din Germania medievala.. Multi considera ca turnul sau de 116 metri este cel mai frumos din lumea crestina. In jurul catedralei se afla una din cela mai pitoresti piete din Germania. Intr-o dimineata de sambata, pe timp de vara, catedrala pare ca pluteste pe o mare de jilturi, vanzatori, gospodine, muziceni, turisti, pastori, flori, paine, legume, fructe si carnati prajiti.
Calatoria de o jumatate de ora de la Freiburg la Titisee, pe calea ferata construita in 1887, este o experienta de neuitat. Oamenilor le place sa se plimbe in jurul lacurilor (aproximativ 11h pe jos) sau aleg urcarea mai obositoare a Feldberg-ului (1493m), cel mai inalt munte din Padurea Neagra.

Dincolo de lac, drumul duce pe malul linistitului Schluchsee pana la Bonndorf (22), cu specialitatea sa culiniara imbietoare , sunca de Padurea Neagra.Tot drumul de la Freiburg la Suttgart serpuieste de-a lungul unor mici vai printr-o regiune cu un peisaj dosebit de frumos.
Pe traseu se pot admira complexitatile mecanice in Uhrenmuseum(muzeul ceasurilor)
din Furtwangen. Aici sunt expuse ceasuri toate formele si marimile.
O piesa deosebit de frumoasa este aceea cu croitorul care, din ora in ora, primeste un pantof in cap din partea nevestei sale. In Schonach, mai inspre nord, se afla cel mai mare ceas cu cuc din lume. Cucul sau masoara aproape un metru de la cioc la coada.Ceasurile din Padurea
Neagra
Peste tot in lume, Padurea Neagra este cunoscuta pentru trei simboluri: palariile cu boruri rosii (Bollenhut) pentru femeile nemaritate, gustoasa Schwarzwalder Kirchtorte (prajitura cu cirese Padurea Neagra) si ceasul cu cuc.


loading...Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }