QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente geografie

Europa in lumea contemporana
Industria si tehnologia contemporana isi au originea in Europa, iar cultura si civilizatia din antichitate si din timpul Renasterii au influentat cultura si civilizatia mondiala.
Europa are o prezenta continua in spatiul cosmic (prin Federatia Rusa, Franta si alte tari). Cea mai dezvoltata tara a lumii contemporane (SUA) are la baza o populatie si o experienta predominant europene.
In actuala lume multipolara, Europa are un rol deosebit de important si de activ, participand creator la schimbul mondial de bunuri, valori si informatii.
Europa, atat de unitara sub raportul geografiei si istoriei comune, este totodata teritoriul unei mari diversitati umane, ceea ce confera tarilor si popoarelor sale o identitate proprie. A fi olandez, francez, italian, portughez, rus, englez, maghiar, grec, danez, ucrainean, roman sau de alta nationalitate inseamna sa apartii unui anumit spatiu geografic si uman, dar inseamna sa fii in acelasi timp european.Vezi si:

1. Europa contemporana - unitate diversitate,integrare
2. Europa suprafata si intindere - limite, relieful si tarmurile Europei
3. Functionarea Parlamentului Uniunii Europene

 

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }