QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

Fondurile Phare si utilizarea lor in EuropaAjutorul se concentreaza asupra cladirii structurilor, resurselor umane si capacitatii manageriale necesare in fiecare tara candidata pentra u asigur adoptarea si aplicarea legislatiei U.E, asigurand existenta unei societati democratice cuprinzatoare.
Constructia institutionala este sprijinita in patr domenii prioritare: finante, justitie si afaceri, agricultura si mediu. La acestea se adauga inca una sau doua prioritati, in functie de nevoile specifice ale fiecarei tari. Atentia se concentreaza asupra intaririi elementelor administrative raspunzatoar de controlul legislatiei europene.
Pentru aceste proiecte sunt alese domnii precum modernizarea administratiei si a sistemului juridic, in unele cazuri fiind necesare noi structuri administrative si o instruire specializata.


Phare supravegheaza activitatea expertilor U.E. de sfatuire a tarilor candidate in probleme de justitie si afaceri interne, asigurand echipamentul esential acestora.
Fondurile Phare sunt folosite pentru a incuraja cetatenii din statele candidate sa participe la programele existente ale Uniunii europene, contribuind cu fonduri ce nu pot insa depasi 10% din alocatia nationala Phare pentru fiecare tara. Majoritatea acestora sunt folosite pentru restabilirea echilibrului sectorial, regional si structural, fiind destinate in special tarilor care sufera de pe urma restructurarii industriale. In 1998, de exemplu, au fost lansate unele facilitati de recuperare pentru Bulgaria, Lituania, Romania, Slovacia si un program de fonduri prestructurale. Astfel prin finantare se vizeaza ajutorarea institutiilor ca sa atinga standardele si normele U.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }