QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Fondurile Phare in EAjutorul se concentreaza asupra cladirii structurilor, resurselor umane si capacitatii manageriale necesare in fiecare tara candidata pentra u asigur adoptarea si aplicarea legislatiei U.E, asigurand existenta unei societati democratice cuprinzatoare.
Constructia institutionala este sprijinita in patr domenii prioritare: finante, justitie si afaceri, agricultura si mediu. La acestea se adauga inca una sau doua prioritati, in functie de nevoile specifice ale fiecarei tari. Atentia se concentreaza asupra intaririi elementelor administrative raspunzatoar de controlul legislatiei europene.
Pentru aceste proiecte sunt alese domnii precum modernizarea administratiei si a sistemului juridic, in unele cazuri fiind necesare noi structuri administrative si o instruire specializata.Phare supravegheaza activitatea expertilor U.E. de sfatuire a tarilor candidate in probleme de justitie si afaceri interne, asigurand echipamentul esential acestora.
Fondurile Phare sunt folosite pentru a incuraja cetatenii din statele candidate sa participe la programele existente ale Uniunii europene, contribuind cu fonduri ce nu pot insa depasi 10% din alocatia nationala Phare pentru fiecare tara. Majoritatea acestora sunt folosite pentru restabilirea echilibrului sectorial, regional si structural, fiind destinate in special tarilor care sufera de pe urma restructurarii industriale. In 1998, de exemplu, au fost lansate unele facilitati de recuperare pentru Bulgaria, Lituania, Romania, Slovacia si un program de fonduri prestructurale. Astfel prin finantare se vizeaza ajutorarea institutiilor ca sa atinga standardele si normele U.E.


Alaturi de Phare, la acest proiect participa si institutii financiare internationale: Banca Europeana de Investitii, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare si Banca Mondiala.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }