QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate geografie

Colectarea, depozitarea si transportul deseurilor feroaseColectarea, depozitarea si transportul deseurilor feroase


Calitatea deseurilor feroase este strict influentata de organizarea fiecarei activitati din fluxul pe care deseul il parcurge de la producator la consumator. In fiecare etapa trebuie sa se respecte si cele mai elementare conditii de organizare a colectarii, depozitarii si transportului deseurilor feroase, pentru ca altfel se pot produce pierderi de componente utile si imbogatiri nedorite in componente nedorite prin impurificare, amestecare, oxidare etc.Pentru ca operatia de colectare a deseurilor la producator sa aiba eficienta maxima din punct de vedere al reducerii riscului de impurificare prin evitarea oricarei posibilitati de amestecare, la locurile de generare, deseurile trebuie colectate in cutii, containere, boxe proprii si bene inscriptionate cu tipul si compozitia chimica a fiecarui deseu in parte.

Regulile de depozitare pe categorii si sorturi trebuie respectate, atat la producatorul cat si la consumatorul de deseuri. La depozitarea finala a deseurilor trebuie sa se asigure conditii de maxima securitate pentru evitarea oricarei impurificari, fiind obligatorie depozitarea pe platforme betonate si recomandate depozitele inchise, acoperite. Totodata, se impune organizarea unor depozite ecologice care sa protejeze mediul inconjurator (evitarea poluarii solului, apelor freatice si aerului).

Conditii stricte care sa evite impurificarea deseurilor trebuie respectate in toate fazele de vehiculare a deseurilor: transport intern si extern. Transportul deseurilor se poate realiza pe apa, CF sau auto. Alegerea rationala a mijlocului de transport are la baza in primul rand distanta dintre locul de formare si cel de consumare a deseurilor. Pentru mentinerea calitatii deseurilor este obligatorie curatarea mijloacelor de transport si separarea atenta a deseurilor in mijlocul de transport, in cazul incarcarii acestora cu mai multe categorii de deseuri.
Reglementarile privind gospodarirea deseurilor trebuie sa prevada, in afara masurilor organizatorice, si o evidenta economica corespunzatoare. Deseurile livrate trebuie insotite de certificate de calitate. Totodata, este necesara evidentierea in contabilitate a pierderilor metalice pe faze, a consumurilor specifice etc. Pe baza acestora se intocmesc, atat la producator cat si la consumator, bilanturi metalice.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }