QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate fizica

Compunerea oscilatiilor paralele si de aceeasi frecventaCompunerea oscilatiilor paralele si de aceeasi frecventa


Un acelasi punct material poate fi supus simultan la doua miscari oscilatorii armonice. Fie doua astfel de miscari care au aceeasi frecventa (pulsatie), dar amplitudini si faze diferite si ale caror legi de miscare sunt:

                                                              (1.16)Se poate demonstra ca prin compunerea celor doua miscari se obtine tot o miscare oscilatorie armonica, adica legea miscarii rezultante este:

                                                                (1.17)

unde amplitudinea se calculeaza cu formula: , (1.18)

iar faza initiala se obtine din:

                                                    (1.19)


Cazuri particulare ale compunerii oscilatiilor:

  1. Daca , k=0,1,2,3,.  adica diferenta de faza este un numar par de π, atunci si din formula amplitudinii rezultante obtinem: . Aceste oscilatii se intaresc reciproc si se numesc oscilatii in concordanta


    de faza
    .
  2. Daca , k=0,1,2,3,.  adica diferenta de faza este un numar impar de π, atunci si din formula amplitudinii rezultante obtinem: . Aceste oscilatii sunt in opozitie de faza, iar daca , deci oscilatiile se sting.
  3. Daca ,  k=0,1,2,3,. adica diferenta de faza este un numar impar de π/2, atunci si din formula amplitudinii rezultante obtinem: . Aceste oscilatii se numesc la cuadratura sau sfert.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }