QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Vitaminele din miere

Vitaminele din miere


Vitamina B1 (anevrin) se gaseste in miere pana la 0,1g intr-un kg de miere.

Ea regleaza activitatea sistemului nervos, intretine tonusul tubului dugestiv, regleaza metabolismul hidrocarbonatilor, ajuta la eliminarea acidului uric din organism, mentine dantura sanatoasa si are o actiune antidureroasa.

Vitamina B2 (riboflafina) se gaseste pana la 1,5 mg intr-un kg de miere.
Intra in componenta fermentului galben respirator, favorizeaza metabolismul hidrocarbonatilor, grasimilor si fierului, fereste de imbolnaviri alergice.

Vitamina B3 (acid pantotemic) se gaseste pana la 2 mg intr-un kg miere. Participa la constituirea si functia pielii, a parului si mucoaselor.

Vitamina B5 (P:P: - acid nicotic) ajunge pana la 1 mg intr-un kg de miere. Participa in procesele celulare legate de metabolismul hidrocarbonatilor, regleaza functia pielii, sistemului nervos, imbunatateste circulatia sangvina periferica, influenteaza favorabil parenchimul ficatului si ajuta procesele de oxido reducere ale organismului.

Vitamina B6 (piridoxina) se intalneste pana la 5 mg la 1 mg de miere. Are efect tonic asupra sistemului nervos, pielii si asupra organelor digestive.

Vitamina Bc (acid folic) stimuleaza maturarea hemariilor din maduva osoasa.Vitamina C (acid ascorbic) se gaseste in cantitate de 30 50 mg la 1 kg miere.

Este necesara in metabolismul tesuturilor din organism, activeaza formarea protrombinei, ia parte la metabolismul pigmentilor si la formarea capacitatii de aparare a organismului, mentine structura oaselor, a muschilor, dintilor, vaselor sangvine, regland osmoza endoteliului vascular, are functia de desensibilizare, mareste tonusul vital al organismului, stimuleaza cresterea, activeaza circulatia sangvina

Vitamina K (vitamina antihemoragica) ajuta la coagularea sangelui, luand parte la sinteza protrombinei.

Dupa parerea academicianului Filatov, in miere se gasesc si stimulatori biogenici, care maresc vitalitatea organismului.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }