QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Utilizari ale mierii de albine
UTILIZARI ALE MIERII DE ALBINE


Utilizarile mierii sunt determinate de valoarea sa alimentara, dietetica si terapeutica constatata inca din antichitate si confirmata de cercetarile moderne.

Ca aliment, mierea este o bogata sursa energetica, cu zaharuri direct asimilabile (glucoza si fructoza), ceea ce este extrem de important pentru nutritia oamenilor cu tulburari in functia digestiva.
Pentru continutul ridicat de zaharuri care confera calitati reconfortante mierii, aceasta se recomanda in starile de oboseala fizica.

Continutul ridicat in vitamine face mierea utila in cazul carentelor vitaminice.

Mierea are calitati laxative si de limitare a dezvoltarii florei de putrefactie din intestin, fiind indicata in cazul constipatiilor atone.

Mierea are efecte curative in infectiile cavitatii bucale si ale faringelui, in maladia ulceroasa duodenala si in gastritele hiperacide.

Bogatia in glucide, care favorizeaza sporirea rezervei de glicogen in ficat si valoarea energetica ridicata indica mierea drept un aliment valoros pentru bolnavii cu afectiuni hepatice.

Mierea are efecte favorabile asupra muschiului cardiac si este indicata in afectiunile cardiace si vasculare, datorita continutului ridicat in glucoza.

Avand actiune calmanta si expectoranta, mierea de tei si cea de conifere asociate cu lapte sau in ceai cald, sunt indicate in laringite si bronsite.Datorita continutului redus in proteine si in clorura de sodiu si avand in vedere actiunea sa antiseptica, mierea are efecte terapeutice in unele afectiuni renale.

Mierea este un calmant pentru sistemul nervos si da bune rezultate impotriva insomniei.

In alimentatia copiilor mierea are efecte deosebit de favorabile, fiind intrebuintata la unele preparate destinate hranirii copiilor prematuri.

De asemenea da bune rezultate in terapia deranjamentelor anterice ale copiilor (diaree, dizenterie).

Mierea este insa contraindicata in cazurile de obezitate, de diabet zaharat si de insuficienta pancreatica exocrina.

De asemenea, in unele cazuri poate produce stari alergice datorita impuritatilor pe care le-ar putea contine (venin de albine, polen, organe de albine) ca urmare a recoltarii si conditionarii necorespunzatoare.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }