QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Politica economica

Politica economica


Programul Economic de Preaderare


Prioritatile politicii economice pentru Romania in urmatorii ani vizeaza in mod ferm mentinerea stabilitatii macroeconomice ca element fundamental al garantarii cresterii economice si mentinerea economiei pe un trend crescator pe termen mediu si lung. Romania a elaborat si transmis la 1 octombrie 2001 prima varianta a Programului Economic de Preaderare (PEP), document care vizeaza continuarea masurilor pe linia indeplinirii criteriilor economice de aderare la Uniunea Europeana, precum si crearea premiselor pentru participarea Romaniei la Uniunea Economica si Monetara, in calitate de tara cu derogare de la moneda unica euro.
Programul Economic de Preaderare, document de referinta privind politica economica a Romaniei pe termen mediu, a fost elaborat pe baza prevederilor Programului de guvernare pentru perioada 2001-2004 si a Planului de actiune aferent (Hotararea Guvernului nr. 455/2001), precum si a optiunilor majore ale Strategiei nationale de dezvoltare economica a Romaniei pe termen mediu (Hotararea Guvernului nr. 456/2000).

Totodata, Programul Economic de Preaderae este corelat cu Programul National de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, masurile de politica economica prevazute fiind in acord cu programul de adoptare a acquis-ului comunitar. Comisia Europeana a facut o evaluare a Programului Economic de Preaderare al Romaniei in luna noiembrie 2001 avansand o serie de recomandari. Comisia Europeana, a discutat, in luna martie 2002, cu institutiile participante, cerintele de ordin general precum si aspecte legate de problematica mediului de afaceri, influenta reducerii inflatiei asupra veniturilor fiscale, calendarul de aplicare a masurilor de reforma propuse etc.).
Capacitatea administrativa

In vederea indeplinirii criteriilor de aderare la Uniunea Economica si Monetara, Guvernul Romaniei este, in principal, cel care trebuie sa ia masuri de implementare a actiunilor si masurilor necesare dezvoltarii economice si crearii unui cadru favorabil unei economii concurentiale viabile, care sa faca fata cerintelor si standardelor europene. In acelasi timp, toate celelalte institutii subordonate Guvernului sunt in masura sa contribuie la efortul de dezvoltare economica durabila pe termen lung a economiei romanesti.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }