QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Motivele iesirii din afaceriMotivele iesirii din afaceri


Exista o mare varietate de motive pentru iesirea din afaceri. O parte din ele sunt similare cumpararii unei afaceri existente. Iata care sunt cele mai reprezentative:

1.Schimbari in viata personala. Desi nu sunt statistici in acest sens, se considera ca acesta este motivul principal al iesirii din afaceri. In viata personala a unui intreprinzator pot interveni diferite imprejurari care il fac sa iasa din afaceri. Acestea pot fi:
a. Stresul si sanatatea Viata de intreprinzator este frumoasa, nu insa si usoara. Intreprinzatorul poate dori sa iasa din afaceri pentru ca este obosit sau pentru ca familia nu mai suporta acest lucru. Daca programul de lucru este foarte incarcat, stresul se accentueaza. Strans legat de stres este deteriorarea sanatatii. In unele cazuri aceasta nu are legatura cu afacerea. In alte cazuri insa problemele de sanatate ale intreprinzatorului generate de stresul detinerii unei afaceri pot determina iesirea din afaceri.

b. Pensionarea. Pe masura ce intreprinzatorul se apropie de varsta pensionarii, dorinta de a se bucura de viata de pensionar poate fi mai mare decat cea de a mai detine o afacere.

c. Schimbarea starii civile. Unele afaceri sunt infiintate de persoane singure care dupa casatorie se decid sa iasa din afaceri pentru a avea grija de copii sau parinti mai in varsta. Divortul celor casatoriti poate fi un alt motiv. Partajul poate cere multi bani pe care numai iesirea din afaceri il poate aduce.

d. Mutarea in alta localitate. Sunt situatii cand intreprinzatorul sau partenerul de viata se decid sa se mute in alta localitate. Vinderea afacerii in acest caz poate fi o necesitate.

2.Sperante neimplinite. La infiintarea afacerii, intreprinzatorii si-a facut unele sperante. Derularea nefavorabila a evenimentelor ii poate impiedica realizarea acestor sperante. Poate ca afacerea nu a atins nivelul de profitabilitate sperat si intreprinzatorul este nerabdator sa mai astepte. Sau poate ca pur si simplu afacerea nu merge si este in pragul falimentului.3.Alte oportunitati. Intreprinzatorii sunt persoane orientate spre oportunitati. Daca apar noi posibilitati de afaceri, intreprinzatorul poate vinde afacerea existenta, pentru a profita de noua situatie. Cand afacerea ajunge in stadiul de crestere s-ar putea ca intreprinzatorul sa nu doreasca sa se implice in birocratia ceruta de conducere a unei afaceri de dimensiuni mai mari.

4.Oferta tentanta de vanzare. Chiar daca intreprinzatorul nu intentioneaza sa iasa din afaceri, o oferta tentanta de vanzare il poate determina sa vanda afacerea.

5.Transferul afacerii. In unele situatii, intreprinzatorul doreste sa transfere familiei afacerea si sa iasa din afaceri. Spre deosebire de celelalte situatii, in acest caz iesirea din afaceri este treptata.

6.Facilitarea cresterii. O afacere se poate afla in stadiul de crestere accentuata cu mari perspective, insa situatia ei financiara nu ii permite continuarea ritmului de crestere. Singura modalitate de a continua cresterea este fuzionarea cu o alta firma mai mare, care are resursele necesare.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }