QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

Industria automobilelorI) Introducere:

ndustria automobilelor, Industria care produce automobile si alte vehicule care folosesc benzina pentru a merge cum are fi autobuze, camioane si motociclete. Industria automobilelor este una din cele mai importante industrii din lume care afecteaza nu numai economia dar si cultura lumii. Asigura slujbe pentru milioane de oameni, genereaza milioane de dolari in profituri globale. Automobilele au revolutionat transportul in secolul 20, schimband pentru totdeauna modul in care oameni traiesc, calatoresc si muncesc.
Automobilul i-a ajutat pe oameni sa calatoreasca si sa transporte bunuri mai repede si mai departe. Industria automobilelor a redus costul per total a transportului folosind metode noi precum: productia in masa( realizant mai multe produse in acela timp decat facand unul de la cap la coada intr-un timp), marketing dezvoltat( vanzand produse la nivel national decat la nivel local). Intre 1886 si 1898, erau cam 300 de automobile construite, deci nu era dezvoltata o industrie adevarata. Un secol mai tarziu, constructorii de masini si cumparatorii "dezvoltandu-se" permanent, constructia de masini a devenit cea mai mare activitate industriala, cu aproape 54 de milioane de masini sunt construite anual.


Ca rezultat al unei transportari mai usoare si mai rapide economia americi si a lumii a devenit dependenta de mobilitatea pe care o ofera automobilele, camioanele si autobuzele o ofera. Aceasta mobilitate a facut astfel incat cele mai indepartate populatii sa interactioneze una cu celelalte sporind comertul. Transportul de marfa de la consumator si de la consumator la marfa a devenit o industrie. Automobilul a adus cu el o serie de probleme cum ar fi puloarea aerului, aglomeratii de trafic si accidente pe autostrada. Totusi, industria automobilelor continua a fi una din cele mai importante surse de lucru si de transport pentru milioane de oameni oriunde pe glob.


II)Importanta economica

onstructorii de masini sunt printre cele mai importante industrii din lume. Aceste companii sunt multinationale, insemnand ca acestea sunt preluate de companii din strainatate. Aceste companii fac sau importa parti facute de companii din alte tari. Industria de automobile americana consista din trei companii mari americane si alte noua companii ori germane sau japoneze care produc vehicule usoare , plus alte 100 de companii care produc masini comerciale( cum ar fi autobuze sau camioane mari). Impreuna industria a produs 12.1 milioane de autovehicule in 1997. Sunt trei mari companii care produc masini in America - General Motors Corporation, Ford Motor Company, Chrysler Company( in vorbirea de zi cu zi ele sunt denumite cele "Trei Mari") -care asigura trei patrimi din angajarile directe din America de Nord.
Producatorii de componente sunt o alta mare sectiune in America, alcatuit din aproape 5000 de firme ,incluzand firme din companii japonese europene si canadiene. Aceste firme asigura piata de echipamente originale (pentru asamblare) si pentru piese de schimb (pentru reparatii si intretinere). Numeroase alte industrii sustin industria automobilelor. Acestea includ asigurari, protectie, produse petroliere, proiectari de autostrazi si strazi si industria de constructii. Si alte industrii precum motelurile, cinematografele (cu acess cu masina) si fast foodurile , isi datoreaza existenta mobilitatii asigurate de automobil.A. Impactul domestic:

Industria automobilelor influenteaza direct economia Sua si a lumii intregi. Intr-un an normal industria de automobile genereaza aproape 17% din livrarile de bunuri durabile (proiectate sa tina cel putin 3 ani). Productia de automobile consuma cantitati mari de fier, otel, aluminiu si cauciuc natural. Industria mai consuma: cupru, zinc, geam, piele, plastic, plumb si platina consumand astfel mai mult decat orice alta industrie din america. In 1997, vanzatorii de automobile au realizat un venit de peste 284 de milioane de $, cam 3.5 din PIB (produsul intern brut).
Importurile excesive de automobile straine in 1980-1990 au amenintat puterea constructorilor domestici, dar dupa 1990 vanzarile au explodat. Importurile au scazut de la 31% in 1987 la 16% in 1997. Cu vanzarile de automobile straine inputinandu-se producatorii de automobile americani au avut numai de castigat. In 1996 industria automobilelor avea o cota de 9% de americani care lucrau activ producand bunuri de lung consum, cea mai mare valoare de la 1979 incoace. Angajatii in fabricile de automobile au avut un salariu cumulat de aproape 13.4 miliarde de $ - o crestere cu 50% fata de 1990 - si totalizeaza 14% din totalul de bani platiti de producatorii de bunuri durabile.

B. Comertul in strainatate:
Vanzarile de automobile americane nu se vor mari substantial in viitor poate cu vreo 1
sau 2 % pe an, in timpe ce alte tari vor avea un coeficient de export mai mare poate cu 2, 3, 5, sau chiar 10 ori mai mare decat acum. Deoarece exportul de automobile va fi un mod de dezvoltare a industriei America a incheiat tratate cum ar fi: Memorandumul de intelegere cu Korea (1993), Pactul de liber schimb Nord American (NAFTA,1994), si pactul cu Japonia in 1995. Aceste pacturi si altele au marit exportul in alte tari cum ar fi Japonia, Mexic, Koreea de multe ori.III) Cum se construiesc masinile:

onstructia de masini include unele decizii majore despre designul masinii, cum va fi construita si cum va fi vanduta. Managerii de fabrici trebuie sa coordoneze productia fabricii, sa cumpere materia prima si sa antreneze muncitorii - si totul dintr-un buget. "Echipele" de marketing trebuie sa vanda masina si sa dea banii "inapoi" investitorilor. Noi modele sunt introduse anual, dar designul unei singure masini poate dura ani de la plansa de desen si pana la prezentarea in show-romuri. O companie tipica are mai multe modele de masini la diferite stadii de dezvoltare oricand.
Un grup in interioriorul companiei ia principalele decizii asupra unei masini si includ deseori un presedinte al adunarii, membri adunarii, presedintele fabrici, directorii de marketing, directorul de vanzari, directorul financiar si conducatorul proiectului. Acesti conducatori trebuie sa stabileasca bugetul, sa angajeze oameni si sa stabileasca termenul de livrare. Decat sa trimita idei pas cu pas, cand s-a ajuns la acel pas, conducatorii colaboreaza de la inceput cu designeri si inginerii intr-un proces numit inginerie simultana pentru a mari viteza si eficienta producerii unei masini.

A. Cercetare, design si dezvoltare :


Inainte de a fi construita masina trebuie sa fie cercetata, desenata, si dezvoltata intr-un proiect pe care se poate lucra. Cercetatorii cauta ce merge si ce nu merge intr-o masina bazandu-se pe sondaje de opinie si analizeaza ce se cumpara, iar apoi sugereaza ce fel de masina sa construiasca. Designererii muncesc pentru a da o forma acestor idei realizand parti tangibile sau produse. Inginerii adopta piesele de schimb existente si deseneaza planurile pentru un prototip. Producatorii incep sa construiasca mai multe prototipuri inainte de a trimite prototipul la vreo fabrica. Planificatorii de produs monitorizeaza procesul si au grija ca masina noua aprobata sa fie terminata la timp si in cadrul bugetului.

Cum avanseaza tehnologia, noile masini includ noi sisteme si inovatii. Schimbarea si inovatiile, in industria automobilelor au nevoie de timp pentru a fi implementate si trebuie sa treaca de niste teste realizate de guvern si alte companii de specialitate. Sisteme noi sunt introduse de obicei una cate una. O componenta noua ( cum ar fi sistemul de franare ) intr-o varianta finala poate dura chiar 4 ani pana va fi implementata intr-un model nou. O parte din acest timp este folosit pentru designul, constructia si instalarea produsului. Testarea noului sistem pe o copie in marime naturala (de clei, de ceara sau de lemn) si prepararea vehiculelor pentru a vedea performanta per total i-a si el timp.

Intretimp, membri staffului ai departamentului de marketing si al celui de vanzari selecteaza un nou nume pentru produs, si conduc sondaje pentru a vedea cat de vanduta va fi masina si pentru a rezolva problemele anticipat care ar putea aparea pe parcurs. Tintele produsului initial sunt stabilite in concordanta cu cercetarile de piata facute.


Odata ce conducerea aproba noul nume si modelul final, incep sa apara primele prototipuri din fabrici (ateliere). Comitetul incearca prototipul, iar apoi experti trec la testarea excesiva a produsului, incluzand testul din "tunelul vantului", "tunelul prafului", teste pe pista de incercare a fabricii, testul de calduri tropicale sau de "friguri" din Antarctica, si in final testul de duritate .


B. Manufacturarea si asamblarea


Inainte ca un nou model sa fie construit, fabrica trebuie mai intai sa fie reutilata. Reutilarea fabricilor implica si schimbarea masinariile pentru a suporta constructia unui nou tip de masina. Producatorii de unelte, saboti, si de vopsele se uita la specificatiile noii masini examinand noile piese si colaborand cu oficiul de design al noilor unelte pentru a realiza unelte sau a modifica masinile.

Departamentul de cumparare are grija ca furnizorul de materie prime sa trimita materialele in timp si sa aiba grija sa se incadreze in buget. Cumparatori profesionisti sunt specializati si in inginerie si in contabilitate, si ei sunt responsabili de comanda materiei prime pentru a face piese in fabrica proprie sau pentru a comanda piese deja facute de alte fabrici calificate.

Dupa ce materialele prime au fost primite si inspectate in fabrica, sunt indoite, turnate, "stampilate", sau modelate in diferite forme. Muncitorii preselor opereaza masini care stampileaza (le taie in forme) fier in bucato folosite pentru caroserie. Formarii de fibra de sticla si taietorii acesteia formeaza bucati mari de plastic si taie marginile aspre. Vopsitorii si operatorii de pusti cu vopsea fac ultimele modificari ale plasticului si al caroseriei. Deoarece aceste munci de modelare si vopsire au fost automatizate, este nevoie de analisti de computer, programatori si tehnicieni. Aceste poziti cu orientari informatice deobicei cer Bacu'l sau o scoala post gimnaziala.

Operatorii de masini, care lucreaza oriunde in fabrica, sunt particular importanti in constructia de motoare. Acestia iau bucatile de motor turnate si modelate si le lipesc intre ele si le testeaza pentru a le aduce la standarde internationale si a le face sa munceasca cu o precizie perfecta. Operatorii de masinarii trebuie sa aiba indemanare, ei trebuind sa aiba experienta la numeroase masini controlate de calculator.

Personalul care munceste pe liniile de asamblare si opereaza masinarii, computere, roboti si alt echipament pentru a produce lucruri folosite pentru fiecare masina. Sasiul si corpul sunt lipite si vopsite. Electricienii au grija ca toate partile electrice sunt puse corect si conectate la masina.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }