QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

Contabilitatea altor imprumuturi si datorii asimilateContabilitatea altor imprumuturi si datorii asimilate

Derularea activitatii operationale si de investitii a entitatilor economice, se realizeaza si prin alte forme de finantare pe termen lung decat cele consacrate de piata de capital sau piata monetara, prin atragerea unor resurse financiare sau valori materiale, sub forma concesiunilor, brevetelor si altor drepturi similare preluate de entitatile bancare economice, a depozitelor si garantiilor banesti primite de la terti, a imobilizarilor corporale primite in leasing financiar sau alte forme de imprumuturi pe termen mediu sau lung, cu scadenta mai mare de un an.Subsistemul conturilor utilizate pentru reflectarea acestor forme de finantare este format din conturile:

167 "Alte imprumuturi si datorii asimilate"

1687 "Dobanzi aferente altor imprumuturi si datorii asimilate"

Dupa continutul economic aceste conturi sunt conturi de sume atrase iar dupa functia contabila sunt conturi de pasiv. Se crediteaza cu valoarea altor imprumuturi atrase de la terti si cu valoarea dobanzilor aferente, se debiteaza pe masura rambursarii imprumuturilor si a platii dobanzii. Soldul creditor reflecta valoarea datoriilor de plata si a dobanzilor datorate.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }