QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.



AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Alegerea strategiilor de marketing





Alegerea strategiilor de marketing


Pentru atingerea unui nivel competitiv, micile intreprinderi pot folosi diferite strategii.

Strategia penetrarii pietei cauta sa mareasca vanzarile produselor existente pe piata actuala prin marirea eforturilor de vanzare si reclama si este la indemana multor mici intreprinderi.

Strategia dezvoltarii pietei incearca sa mareasca vanzarile prin introducerea produselor si serviciilor existente pe noi piete.




Strategia dezvoltarii produsului incearca sa mareasca vanzarile prin suplimentarea produselor si serviciilor existente pe pietele existente. Aceste produse pot fi modificari ale celor existente sau sunt in intregime noi.

Segmentarea pietei este o alta strategie des folosita. In acest caz, intreprinzatorul imparte intreaga piata in parti mai omogene. Aceasta permite abordarea fiecarui segment prin strategii de marketing diferite, pentru a se maximiza eficienta efortului de marketing.

Pentru a segmenta eficient piata, intreprinzatorul trebuie sa procedeze in felul urmator:

- Identificarea caracteristicilor a doua sau mai multor segmente. Segmentarea eficienta presupune diferentierea consumatorilor in functie de trasaturi, personalitate, modele de cumparare etc.;

- Verificarea daca segmentele sunt suficient de mari si daca au putere de achizitie puternica pentru a putea aduce profit firmei. Daca segmentarea nu aduce profit, este inutila;



- Atingerea pietei. Pentru a fi profitabil, segmentul de piata trebuie sa fie accesibil.

Strategia nisei. Apropiata de segmentarea pietei, strategia nisei presupune concentrarea eforturilor asupra unui singur segment de piata sau asupra unui anumit numar limitat de segmente. Aceasta strategie permite maximizarea avantajelor micii intreprinderi si concurenta eficienta chiar cu un gigant industrial. Strategia nisei poate fi totusi riscanta. Exista intotdeauna pericolul ca nisa de piata sa nu fie suficient de mare pentru a fi profitabila sau sa se satureze.

Elaborarea unei strategii pentru atingerea nivelului competitiv nu este usoara, insa supravietuirea si succesul pe o anumita piata presupune ca afacerea sa se diferentieze in mod pozitiv fata de cea a concurentilor.







Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }