QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Cecurile de Calatorie

Practic ficare al 30-lea cetatean al Romaniei este client al Banc Post, daca nu se iau in calcul conturile de alocatii. La care se adauga o serie de clienti reprezentativi: Compania Nationala Posta Romana, Societatea Nationala de Radiocomunicatii, Societatea Nationala de Telecomunicatii RomTelecom, Teleconstructia, RODIPET, societatile care au rezultat din reorganizarea S.N.C.F.R. Aparitia telefoniei mobile in Romania, a permis atragerea de noi clienti beneficiari ai servicilor puse la dispozitie de MobilRom si MobilFon, Cosmorom, Banc Post facilitand de ghiseele sale si prin noul pachet “Contul Total” plata facturilor telefonice emise de acestia. Banc Post administreaza un numar total de 3.139 milioane de conturi.Banc Post s-a aflat intr-o pozitie de leader emitent pe piata cardurilor bancare, unde detine o cota importanta, a lansat noi produse de economii, inclusiv pentru copii si tineri, pachete de servicii pentru persoanele foarte active pentru a economisii timp efectuand plati prin intermediul “Contului Total” ori se pot informa asupra situatiei conturilor pe care le detin, prin intermediul serviciului SmartTel SMS.
O evolutie spectaculoasa au avut-o transferurile rapide de bani prin Western Union, activitatile de vanzare – cumparare a cecurilor de calatorie American Express si Tomas Cook.
Asumandu-si rolul de banca implicata in viata sociala Banc Post a inceput din 1993 derularea platilor de alocatii de stat pentru copii si a pensiilor in colaborare cu Ministerul Muncii si Protectiei Sociale. Activitatea de asigurari, inceputa in anul 1998, se desfasoara in colaborare cu Societatea de asigurari Reasigurari Garanta.
Conform clasamentului intocmit de agentia de rating Standard &Poor’s pentru bancile din zona Europei Centrale si de Est, intocmit in functie de capitalul bancilor si activelor bilantiere pe ultimi doi ani, Banc Post se situa pe locul 47.
Din punct de vedere al retelei si al volumului minim de credite neperformante, Banc Post se afla printre primele banci in cadrul sistemului bancar romanesc (in prezent fiind autorizate sa functioneze 45 de banci).
Banc Post este membra a unor importante organisme internationale, printre care Comisia pentru Servicii Financiare Postale Europene, afiliata Uniunii Postale Universale, Institutul Mondial al Bancilor de Economii, Asociatiei utilizatorilor de sisteme UNISYS, EUROGIRO, Asociatiei Europene de Marketing si Management Financiar (EFMA). Cardurile bancare au fost emise sub VISA International si Europay International iar activitatea de transferuri bancare se desfasoara in calitate de agent Western Union. De asemenea, Banc Post este membra a SWIFT, prin care se deruleaza transferurile importante de sume intre companiile din tara si strainatate si participa prin REUTERS pe piata financiara profesionala.


Reteaua teritoriala a Banc Post numara 128 unitati, din care:
Centrala
Reprezentanta
55 sucursale
71 agentii
14 puncte de lucru
Totodata, in baza acordului comercial incheiat cu Compania Nationala Posta Romana, Banc Post pune la dispozitia populatiei instrumente de economisire si prin intermediul a peste 2.600 oficii postale. Banc Post detine o retea de 254 EFTPOS si cea mai extinsa retea de automate bancare
(ATM) – 231. Banc Post desfasoara tranzactii internationale conlucrand cu un numar de 107 banci corespondente straine.


Cecurile de calatorie in valuta

In practica decontarilor internationale, ca urmare a dezvoltarii
relatiilor economice intre state, se utilizeaza in proportii mereu crescande CECUL, ca instrument de plata.
Definitie
CECUL este un instrument de plata, care cuprinde ordinul neconditionat adresat de o persoana fizica sau juridica, numita tragator, unei persoane numita tras (care poate fi o banca sau o institutie de credit), de a plati unei persoane fizice sau juridice, numita beneficiar, la vedere, o suma determinata.
CECUL este deci un instrument de plata, care pune in procesul creari sale 3 persoane:
Tragatorul – este emitentul cecului;
Trasul – este platitorul cecului (poate fi o banca sau o alta institutie de credit);
Beneficiarul – cel care incaseaza contravaloarea cecului.
Cecurile de calatorie sunt instrumente de plata cu valoare fixa,
imprimata la tiparirea lor, emise de banci si destinate de regula a fi intrebuintate de calatorii ce se deplaseaza in strainatate.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }