QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Consideratii generale privind fenomenul de evaziune fiscala
CONSIDERATII GENERALE PRIVIND FENOMENUL DE EVAZIUNE FISCALA


Opiniile politice din Romania sau din strainatate condamna unanim fenomenul de evaziune fiscala. Cu toate acestea, perspectivele privind acest fenomen nu s-au schimbat in decursul timpului. El persista in toate tarile si in toate perioadele, in ciuda sanctiunilor. Mai mult, el lasa indiferente convingerile multor oameni. Acest fapt nu poate minimiza repercursiunile negative ale evaziunii fiscale asupra veniturilor bugetului de stat, asupra politicii bugetare asupra puterilor publice si, chiar, asupra climatului social.
Evaziunea fiscala este nume din fenomenele economico-sociale complexe de maxima importanta cu care statele de astazi se confrunta si ale carei consecinte nedorite cauta sa le limiteze cat mai mult, eradicarea fiind, practic imposibila. Efectele evaziunii fiscale se repercuteaza direct asupra nivelurilor veniturilor fiscale, conduce la distorsiuni in mecanismul pietii si poate contribui la inechitati (marirea lor) sociale datorate “accesului” si “inclinatiei” diferite la eveziunea fiscala din partea contribuabililor1.

Statului ii revine principala indatorire in aceea de a preintampina si limita fenomenul evaziunii fiscale. Dar statul este si acela care poate invita la evaziune fiscala urmarind, in principiu, doua scopuri:-unul “pozitiv” argumentat de intentia de a stimula formarea capitalului;

-unul “negativ” reflectat in sprijinirea unor grupuri de interese, cu toate consecintele ce reies de aici.

De aici se desprinde rolul fenomenului de evaziune fiscala ca element dorit sau nu, al politicii fiscale, decurgand din cel al fiscalitatii in general.

Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }