QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Boala cu scleroți Sclerotinia sclerotiorum Erikss

Boala cu scleroți Sclerotinia sclerotiorum Erikss


In cazul atacului de Sclerotinia sclerotiorum intreaga cultura de leguminoase este afectata, producția obținuta fiind compromisa in procent de 80%. Boala cu scleroți apare in condiții de seceta pe diferite tipuri de sol (Sato T., 1995).


Simptome


Inițial boala poate fi semnalata datorita apariției unui miceliu de culoare alba localizat la baza coletului plantelor. La nivelul miceliului apar scleroții de forme neregulate cu marimi cuprinse intre 1-4 cm, cu inveliș negru și interior alb (Florian V., 2001)
In acest stadiu planta se rupe foarte ușor la nivelul organului atacat, rezultand in cele din urma moartea acesteia.

La nivelul radacinii, miceliul ciupercii patrunde in intreaga planta, cuprinzand in prima faza tulpina, apoi fructul și semințele, fapt ce duce la ofilirea plantei.


Agentul patogen


Ciuperca face parte din subincrengatura Ascomycotina, clasa Discomycetes, ordinul Helotiales, familia Sclerotiniaceae, genul Sclerotinia.

Scleroții apar așa cum spunea și Kuprevici (Radulescu I., 1972) pe organele superioare ale plantei. Fructificațiile ciupercii sunt formate de apoteciile hialine, cilindrice ca forma, ce conțin numeroase asce.

Boala este unica prin felul de supraviețuire in condiții nefavorabile pentru o perioada de mulți ani.


Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }