QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Amortizarea fiscala. Regimuri de amortizare

Amortizarea fiscala. Regimuri de amortizareAmortizarea fiscala se stabileste prin aplicarea cotelor de amortizare asupra valorii de intrare a imobilizarii corporale (Legea nr.15/1994) din care scadem valoarea reziduala conform reglementarilor contabilitatii armonizate si se include in cheltuielile de exploatare.

Valoarea reziduala reprezinta valoarea neta pe care o intreprindere estimeaza ca o va obtine pentru un activ la sfarsitul duratei de viata utila a acestuia, dupa deducerea prealabila a costurilor de cesiune previzionate. Valoarea reziduala a unui activ este deseori nesemnificativa si poate fi ignorata in calculul valorii amortizabile. Daca se apreciaza a fi semnificativa, aceasta se estimeaza la data achizitionarii sau la data oricarei reevaluari ulterioare a activului pe baza valorii realizabile unor active similare care au ajuns la sfarsitul duratei de viata si care au fost exploatate in conditiile in care urmeaza sa fie folosit si activul respectiv. Valoarea reziduala bruta in toate cazurile este diminuata de costurile estimate de vanzare a activului, la sfarsitul duratei de viata.
Agentii economici amortizeaza mijloacele fixe utilizand unul din urmatoarele regimuri de amortizare:

a) amortizarea liniara;

b) amortizarea degresiva;

c) amortizarea accelerata.

Amortizarea liniara

se realizeaza prin includerea uniforma in cheltuieli de exploatare a unor sume fixe, stabilite proportional cu numarul de ani ai duratei normale de utilizare a mijlocului fix.

Amortizarea liniata se calculeaza prin aplicarea cotei anuale de amortizare la valoarea de intrare a mijloacelor fixe


Amortizarea degresiva

consta in multiplicarea cotelor de amortizare liniara cu unul din urmatorii coeficienti- 1,5 daca durata de utilizare este cuprinsa intre 2 si 5 ani

- 2,0 daca durata de utilizare este cuprinsa intre 5 si 10 ani

daca durata de utilizare este mai mare de 10 ani


Amortizarea accelerata

costa in includerea , in primul an de functionare, in cheltuieli de exploatare, a unei amortizari de pana la 50% din caloarea de intrare a mijlocului fix respectiv.

Amortizarile anuale pentru exercitiile urmatoare sunt calculate la valoarea ramasa de amortizar, dupa regimul liniar, prin raportare la numatul de ani de utilizare ramasi.Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }