QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente economie

Activitati specifice procesului de vanzareActivitati specifice procesului de vanzare

Desfacerea produselor din profilul de fabricatie a unei societati este o componenta a functiunii comerciale a firmei, alaturi de aprovizionare si marketing. Desfacerea reuneste ansamblul activitatilor prin care se asigura nemijlocit trecerea produselor din sfera productiei in sfera circulatiei.

In acest scop se desfasoara urmatoarele "activitati specifice":

-Elaborarea studiilor de marketing, in vederea cunoasterii cererii si situatiei concurentei, a preturilor, a noilor produse care pot fi asimilate, a produselor a caror fabricatie trebuie oprita, sau redusa, a conditiilor la care trebuie sa raspunda pentru a satisface in mai mare masura preferintele clientilor carora li se adreseaza. De asemenea, se definesc mai bine canalele de distributie, metode eficiente de promovare a produselor, a vanzarilor, posibilitati de actiune pentru extinderea pietei interne de desfacere a produselor proprii. La acestea se adauga actiuni de publicitate; realizarea de pliante, brosuri, cataloage, prospecte si alte materiale de informare; participarea la targuri si manifestari expozitionale pentru prezentarea ofertei de produse ale firmei.-Constituirea portofoliului de comenzi, incheierea de contracte comerciale in stricta concordanta cu cererile clientilor si capacitatile de productie disponibile.

-Elaborarea planului de vanzari, pe baza studierii pietei. Elaborarea programelor de livrare-vanzare a produselor contractate pe sortimente concrete si pe caile de distributie-vanzare stabilite. Rezultatele actiunii constituie baza concreta pentru elaborarea programelor de fabricatie, tinand cont de structura si dimensiunea capacitatilor de productie.

-Urmarirea stadiului executiei produselor in procesele de fabricatie, prevenirea realizarii de produse necorespunzaroare calitativ, impulsionarea factorilor de productie pentru respectarea programelor de fabricatie astfel incat sa fie indeplinite obligatiile fata de client stipulate in contractele de livrare (termene de livrare, sortimente, cantitate).

-Extinderea relatiilor de vanzare pe baza de comenzi si contracte prezinta o actiune care asigura certitudine in activitatea de desfacere pentru o anumita perioada. Se creeaza astfel premise pentru prelungirea colaborarii si chiar extinderea vanzarilor determinata de eventuale cereri suplimentare sau a aparitiei de noi parteneri. Pentru stabilirea unor relatii contractuale pe perioade mai lungi se are in vedere asigurarea unor avantaje la preturi de desfacere, rabaturi comerciale.

-Constituirea unor stocuri de desfacere optime, care sa asigure ritmicitate livrarilor, in concordanta cu clauzele prevazute in contractele comerciale incheiate si sa poata satisface implicit eventualii clienti intamlpatori.

-Asigurarea unor conditii rationale de depozitare a produselor finite si de formare a loturilor de livrare. Livrarea produselor in conditii de integritate calitativa si cantitativa la momentele calendaristice prevazute in contractele comerciale, la care sunt solicitate de clienti, implica desfasurarea activitatilor de primire-receptie, de sortare, ambalare, etichetare si de formare a loturilor destinate livrarii pe spatii dimensionate rational, cu dotari adecvate.

-Organizarea activitatii operative de livrare-vanzare a produselor finite, servirea ritmica a clientilor, in concordanta cu cererile acestora specificate in contractele incheiate in acest sens, in comenzile emise.

-Urmarirea derularii operative a livrarilor catre clienti, a realizarii contractelor de livrari pe principalii clienti si pe ansamblul lor.

-Coordonarea si controlul activitatii depozitelor de desfacere, organizarea primirii si receptiei produselor finite de la sectiile de fabricatie, a actiunii de formare a loturilor complete de livrare.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }