QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate economie

Analiza echilibrului financiar prin metoda ratelorANALIZA ECHILIBRULUI FINANCIAR PRIN METODA RATELOR


Echilibrul financiar este asigurat, in activitatea oricarei intreprinderi, de existenta unor corelatii intre principalii indicatori economico-financiari. In general, echilibru financiar este atunci cand intreprinderea isi acopera in intregime cheltuielile din venituri.


Principalele rate financiare utilizate in analiza echilibrului financiar sunt :


I Ratele de indatorare

Rata de indatorare a capitalului propriu:2) - Rata de indatorare globala:II - Rate bazate pe cash-flow (flux de lichiditate)


Creditorii financiari sunt obisnuiti sa analizeze, pe langa gradul de indatorare si legatura dintre fluxul de lichiditati si cheltuielile cu dobanda. Cu cat este mai ridicat fluxul de lichiditati fata de cheltuielile cu dobanzile, cu atat este mai redus riscul financiar. Ratele specifice sunt :


a) - Rata de acoperire a dobanzii:


= in cazul in care rata de acoperire a dobanzilor este mai mica decat 1, riscul financiar este foarte mare, deoarece intreprinderea nu reuseste sa obtina un profit din activitatea de exploatare care sa acopere nivelul cheltuielilor cu dobanzile;

= daca aceasta rata este mai mare decat 4, se apreciaza de catre banci ca riscul financiar este redus.


b) - Rata de acoperire a cheltuielilor financiare
A


III - Alte categorii de rate de echilibrul financiar :


1-Rata de autofinantare a activelor:2-Rata de finantare a imobilizarilor prin capital propriu:3-Rata autonomiei financiare:=conditia ideala este:

= analiza in dinamica a acestei rate pune in evidenta cresterea gradului de indatorare sau de dependenta financiara in raport cu alti creditori;

= daca dintr-o analiza in dinamica aceasta rata scade, inseamna ca intreprinderea are un grad de indatorare din ce in ce mai mare;

= daca dintr-o analiza in dinamica rezulta ca aceasta rata creste, inseamna ca intreprinderea are un grad scazut de indatorare, rezultand un aspect favorabil.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }