QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente drept

Notiunea de cauze care exclud existenta raspunderii civile.NOTIUNEA DE CAUZE CARE EXCLUD EXISTENTA RASPUNDERII CIVILE.

ENUNTARE.


1) Notiune. Prin cauze care exclud existenta raspunderii civile intelegem acele situatii sau imprejurari in prezenta carora nu sunt intrunite una sau mai multe conditii prevazute imperativ de lege pentru nasterea obligatiei de reparare in sarcina unei persoane. Daca prejudiciul exista, aceste cauze sau imprejurari pot exclude culpa sau greseala, caracterul ilicit al faptei, raportul de cauzalitate ori in acelasi timp si culpa si raportul de cauzalitate.2) Enuntarea. Situatiie care exclud existenta raspunderii civile pot fi privitoare la fapta pejudiciabila, raportul de cauzalitatea sau la culpa autorului faptei. In acele ipoteze in care fapta prejudiciabila nu are un caracter ilicit, raspunderea nu exista. Alte imprejurari care exclud existenta raspunderii civile sunt acelea care intervin pe terenul cauzalitatii. Literatura de specialitate le considera cauze exoneratoare de raspundere. In aceasta categorie intra: forta majora, cazul fortuit, fapta unui tert si fapta victimei.


Nu se poate descarca referatul
Acest document nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }