QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate drept

Imprumutul de folosinta
Imprumutul de folosinta

Imprumutul de folosinta este un contract prin care o persoana numita comodant remite spre folosinta temporara unei alte persoane numite comodatar un lucru determinat cu obligatia pentru acesta din urma de a-l restitui in natura, in individualitatea sa. Comodatul este un contract real, consensual, esentialmente gratuit si unilateral. Comodatul are ca obiect bunuri nefungibile deoarece trebuie restituite in integralitatea lor. Este necesara capacitatea specifica actelor de administrare. Comodatarul este obligat sa conserve bunul, sa intrebuinteze bunul numai la destinatia determinata prin natura sa sau prin acordul partilor, sa restituie lucrul la scadenta. Comodatarul raspunde pentru deteriorarea sau pieirea lucrului daca nu dovedeste ca deteriorarea sau pierea s-au produs fortuit. Riscul pieirii este suportat in principiu de catre comodant, dar sunt anumite situatii in care riscurile sunt suportate de catre comodatar: intrebuintarea lucrului contrar destinatiei determinate, prelungeste folosinta dupa scadenta, ar fi putut salva bunul inlocuindu-l cu un bun al sau sau daca ambele fiind in pericol a scapat lucrul sau, lucrul a fost evaluat in momentul contractarii. Comodantul are ca obligatii: restituirea cheltuielilor de conservare, plata despagubirilor generate de viciile lucrului. Comodatul se stinge prin: restituirea lucrului, reziliere, moartea comodatarului daca contractul a fost incheiat intuitu persoane.


loading...Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }