QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

Unirea Basarabiei cu Rominia in anul 1918Aflindu-se principalul oponent ai acestei uniri. Rusia se va stradui sa evite toate intilnirile Romaniei cu aliantii sai.

Astfel Rusia produce o serie de incidente la hotar cu Basarabia. Rusia intrerupe toate legaturile cu Romania. Ca protest aresteaza ambasadorul C. Diamandy, isi lasa armata in Basarabia pentru un atac asupra ostirilor romaine, deoarece Lenin nu era multumit de teritoriul Transnistriei, dorind sa capete control si asupra Basarabiei.
Aliatii Romaniei au hotarit sa fie stabilite granetele ei de la Bugaz pina la Ceremus. Dunare - Marea Neagra - Nistru.
In decembrie 1933 a fost creata Liga antirevizionista scopul careia era de aparare a Basarabiei si a unirei ei cu Romania Folosindu-se de caz sunt scrise lucrari de istorie si expediate in diferite tari ale Europei prin care se confirma: Unirea cu Romaniea - fiind problema principala in politica si pe arena internationala. Autorii unor dintre ele fiind: N. Iorga, L.Boga, I. Pelivan, Al. Averescu, Gh. Andronache, C.I. Brateanu e.t.c.


In lucrarile de istorie se descria si pericolul sovetic. Federatia Rusa si Ucraina au trimis peste 80 de note - proteste care urmareau scopul reacapararii Basarabiei. Ei aveau nevoie de Basarabia ca sa ajunga la malurile Dunarei pentru scopul si visul rusilor dominatia asupra Romaniei. Pe cind Romania facea tot posibilul pentru -Independenta.
La 22 septembrie-25 octombrie 1921 la Varsovia are loc o conferinta la care se discuta 10 probleme. Principala problema este "problema Basarabiei". Rusia nu s-a lasat batuta pe teren de lupta. Ministrul Rusiei declara la o conferinta de la Genova ca Rusia nu va recunoaste unire.
Neconvingind-o pe Rusia in unire Romania duce o serie de conferinte romino-sovietice. Unele au avut loc pe data de 14 august-21 noiembrie 1923, si 28 martie-2 aprilie 1924.
Pina la urma URSS incheie un tratat cu Romania in care URSS se obliga sa nu creeze, nici sa sustina pe teritoriu organizatii care au in plan lupta contra celuilalt stat.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }