QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

Analiza electrografica1. PRINCIPIUL METODEI

Una din metodele semimicroanalizei calitative, este analiza electrografica, denumita si metoda amprentelor care consta in trecerea componentelor aliajelor sau minereurilor pe o hartie de filtru, sub forma de ioni, prin dizolvare anodica.
Hartia de filtru se imbina in prealabil cu reactivul specific pentru fiecare ion si in urma dizolvarii anodice apar pe ea pete colorate caracteristic. In functie de intensitatea colorantilor, se poate aprecia cu aproximatie, continutul elementelor respective in proba de analizat.
Avantajele analizei prin metoda electrografica:
- timpul scurt pentru efectuarea analizei;


- proba de analizat nu se distruge;
- se pun in evidenta: fisurile, porii si diferitele incluziuni ale probei de analizat.2. PREZENTAREA ELECTROGRAFULUI SI MODUL DE LUCRU

Electrograful este un aparat cu o constructie foarte simpla. Pe un cadru metalic sunt fixate doua placi din metale diferite: una din plumb (mobila) si una din aluminiu(fixa).
Electrograful se conecteaza la o tensiune de 6-9 V.
Proba de analizat se fixeaza strans intre cele doua placi ale electrografului.
Pe catod (placa de aluminiu) se pune o hartie de filtru umezita cu solutia unui electrolit. Peste aceasta se pune o alta hartie de filtru umezita cu reactivul specific ionului cautat si se fixeaza etans pe suprafata probei bine polizata si spalata.
Se conecteaza aparatul la o tensiune de 6-9 V, timp de cateva secunde. In urma dizolvarii anodice se constata ca pe hartia de filtru aparitia unei pete colorate diferit, in functie de elementele prezente in proba de analizat.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }