QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

ELECTROMAGNETI
Miezul magnetic fix 1 atrage miezul magnetic mobil 2 la excitarea bobinei 3 situate in carcasa din material electroizolant 4. Miezul mobil este fixatprin boltul 5 de pe carcasa. Ambele miezuri sunt lamelate si tolele sunt stranse cu niturile 6. Electromagnetul de curent alternativ are o spira in scurtcircuit, montata pe circuitul magnetic, cu rol de a atenua vibratia armaturii mobile, datorita faptului ca forta de atractie nu este constanta, ci pulsatorie in timp.
Electromagnetii de curent continuu au miezul realizat din piese masive si nu are spire in scurtcircuit.
In figura 6.110 se reprezinta catevasolutii constructive pentru electromagnetii de curent continuu, iar pentru curent alternativ in figura 6.111.

Forta dezvoltata de un electromagnet de curent continuu pe un pol de arie transversala A este:
 EMBED Equation.3 
unde
B0 este inductia in intrefier (T)
 EMBED Equation. 3  este permeabilitatea magnetica a aerului;
 EMBED Equation.3 .

Forta de atractie este dependenta de intrefier. Diagrama variatiei fortei in functie de intrefier este influentata de forma suprafetelor miezurilor magnetice in zona intrefierului. Exemple reprezentative pentru electromagneti de curent continuu sunt date in figura 6.112.
Din cauza remanentei magnetice a materialului miezului (fenomenul de a ramane putin magnetizat la incetarea trecerii curentului prin bobina), la electromagnetii de curent continuu se prevad distantoare nemagnetice (pentru pozitia inchis) de 0,05-0,15 mm, cu rolul de a evita lipirea miezurilor. In acelasi scop, la electromagnetii de curent alternativ se prevede un intrefier suplimentar de 0,2-0,4 mm.


La deconectarea unui electromagnet de curent continuu apar supratensiuni mari in circuit. Pentru a evita aceasta, se leaga in paralel pe bobina o rezistenta, un condensator sau o dioda polarizata invers fata de sursa.

TEHNOLOGIADE REALIZARE A MIEZULUI MAGNETIC AL ELECTROMAGNETULUI DE CURENT ALTERNATIV.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }