QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate fizica

Socul Electromagnetic EMP
Electronii sunt atrasi de ioni are formeaza un curent conductor direct proportional cu efectul Compton.De asemenea acest curent are sensul invers fata de cimpul electric limitind cimpul si oprindu-i cresterea.
Cimpul electric produs de EMP dureaza foarte putin timp inainte sa dispara complet.In cazul unui EMP obisnuit acesta dureaza in jur de o nanosecunda.Dar chiar si cu un soc asa scurt, efectele sunt devastatoare.Dupa multe calcule s-a constatat ca o bomba nucleara bine plasata deasupra SUA astfel detonata ar putea produce un imens cimp electric la suprafata pamintului.De exemplu socul de la o bomba cu hidrogen la 300 km deasupra SUA ar produce un cimp de 50kV/m in intregul continent si totul s-ar intimpla simultan datorita vitezei lumini radiatiilor.S-a descoperit insa o metoda mai buna de a crea un astfel de efect si fara o explozie nucleara. Bazele funtionarii unei astfel de “bombe” electrice sta la baza intelegerii principiilor teoriei fizice electromagnetice.Tehnologia se bazeaza pe un soc electromagnetic ce poate fi conceptualizat ca unda de soc creata cind un fascicul de fotoni de energie inalta se ciocnesc cu atomi de energie joasa determinindu-I sa propulseze electroni Compton.
O forma rudimentara de bomba electrica este numita generator de compresie a fluxului si consta dintr-un tub cu explozibil intr-o cavitate de cupru si pus sub tensiune de mai multe condensatoare.Astfel se creaza un cimp magnetic.Cind explozibilul este detoat din spate inspre fata ,tubul ete inpins in afara si atingind spirele de cupru creind o scurt-circuitare in miscare.
Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate QReferat.ro Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }