QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

MADAGASCARTrecerea spre podisul vestic constituit din calcare si gresii se face prinr-un abrupt numit Bongo Lava. Eruptiile vulcanice de virste si tipuri diferite au complicat relieful insulei prin neck-uri formate din fonolite si trahite, pinze dee lava in muntii Ambre, vulcanii care au trecut in inactivitate recent( Nosi-Be) si curgeri de bazalte frecvente care au format lacuri de baraj. Tarmul este, in general putin fragmentat si jos . Cel oriental, rectiliniu, fara accidente, cu exceptia golfului Antonogil de natura tectonica; cel occidental, uneori stancos, de regula este nisipos, cu dune catre S si insotit de recife coraligene.

Raurile se dirijeaza in cea mai mare parte sper V, avind pate line in podisuri si rupturi cu cascade si defilee la trecerea dintre o unitate in alta morfostructurala.Clima prezinta variatii de la N unde este equatoriala (calda si umeda) la S unde este tropicala(uscata). De asemenea variatii sunt de la V la E impuse de circulatia maselor de aer, si pe verticala ca urmare a prezentei muntilor inalti datorita alizeului tarmul de E este umed , cel de NV deasemenea, datorita musonului, in schimb parte ade SV este mai uscata. Ciclonii tranverseaza adeseori insula producad ravagii, inundatii cum a fost cea din 1959.
Temperatura medie anuala la Antananarive este +18,4 grade C dar la inaltimi apare uneori si inghetul. Precipitatiile ajung la 3500mm pe an pe tarmul de E, scad in zona centrala la 1300 mm/an si se reduc la SV pana la 350mm/an unde se dezvolta savana.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }