QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Franz SchubertCantecele sale i-au adus faima; el putea compune in fond cantece fara sa se gandeasca.
Schubert nu a fost niciodata priceput la strangerea banilor. In 1815 el l-a intalnit pe Franz von Schober, un student bun al pricipiului construirii unei familiisi un luptator reusit in privinta banilor. Schober a iubit muzica lui Schubert; el l-a convins pe Schubert sa paraseasca slujba de professor, care afecta inclinatiile lui spre muzica intr-un mod foarte prost, chemandu-l sa locuiasca cu el. Schubert a parasit vechea lui slujba si a fost un musician liber fara un castig sigur.
A fost acasa la Scober unde Schubert l-a cunoscut pe marele cantaret Johann Michael Vogl. Impreuna ei au facut parte din grupul “Schubertiadele”, un grup de prieteni care se intalnesc pentru unicul scop de a se distra. Ei insisi se amuzau si il ascultau pe Schubert interpretand o melodie la pian si pe Vogl care canta cantecele lui Schubert. Chiar daca aceste zile au fost zile fericite pentru Schubert, el era ingrijorat. El nu avea o munca platita si un camin propriu. In vara anului 1818 el a obtinut o slujba de indrumator musical pentru fiicele unui nobil ungar, Contele Esterhazy. Unicul obiect de inspiratie al lui Schubert pentru compozitiile sale a fost una dintre fiicele atragatoare pe care le invata. De aceea majoritatea muzicii compose de el in perioada aceea este scrisa numai pentru a fi cantata la pian. Dar i s-a facut dor de casa si odata cu sfarsitul verii s-a intors la prieteni lui din Viena.


Vara urmatoare in 1819, a fost o perioada fericita pentru Schubert. El a facut primul turneu alaturi de Vogl. Au cantat numai lucrarile lui Schubert si audientele concertelor au crescut.
Schubert cantand la pian
In 1821 Schubert a reusit sa-si publice primele sale lucrari: 3 cantece si 36 de dansuri.
Incetul cu incetul lucrurile s-au imbunatatit pentru Schubert cu toate ca a scris o opera care nu a fost publicata in tot timpul vietii. De asemenea si anul 1823 are un inceput bun pentru el. Schubert a declarat ca este un compositor matur si faptul ca acum s-a perfectionat nu numai in scrisul cantecelor ci si in folosinta a intregii orchestre.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }