QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Cura de slabireUnii persevereaza mai mult in astfel de cautari, altii mai putin, dar pana la urma toti vor abandona. De ce sunt totusi asa de multe esecuri ? Explicatia este una singura: toti acesti indivizi sunt creduli si adopta, fara sa verifice tot felul de metode, care de fapt nu au nici o baza stiintifica. Toate aceste metode de slabire au ceva comun care nu tine cont de nevoile individului, ele propun diminuarea greutatii nesemnificativ, care rezulta in mare parte din pierderea apei, micsorarea masei musculare, diminuarea alimentelor nutritive din corp si reducerea masei gastrointestinale. Surprinzattor, aceste metode ne reduc in final decat prea putin din masa de grasime. Cercetarile stiintifice din ultimii ani au stabilit ca pentru a reduce la maxim masa grasoasa, mentinand un potential de performanta atletica si o sanatate excelenta este esential o abordare multi factoriala a unor factori ca: individualitatea fiecarei persoane, regimul alimentar si anumite suplimente alimentare.Ca in orice program de sanatate fiecare individ va obtine rezultate corespunzatoare efortului depus. Pe scurt putem spune ca un program eficace de slabire (pierdere e grasime si nu de masa musculara) trebuie sa cuprinda: 1. Un program de miscari aerobice; aproximativ 40 min. de 3-4 ori/saptamana. Intensitatea efortului pe care trebuie sa-l depuneti este in concordanta cu ritmul cardiac (puls). Acesta trebuie mentinut timp de 20 minute in fiecare sedinta de 3-4 ori/saptamana. Procentul minim pentru a pastra o buna forma aerobica este in general stabilit la 65% din ritmul cardiac maxim. Puteti calcula obiectivul dumneavoastra de ritm cardiac astfel: (220 - varsta dumneavoastra) x 0,65 = Puls exemplu pentru un individ de 40 de ani acesta va fi: (220 - 40) x 0,65 = 117 batai/min. Programul de exercitii trebuie urmat in urmatoarea ordine: 1. exercitii de intindere - cateva minute 2. exercitii usoare de incalzire - 5-10 minute 3. exercitii intense la ritmul cardiac prescris - 20 minute4. exercitii usoare si de intindere, pentru perioada de relaxare de 5 minute Intrarea intr-un astfel de program se face treptat. Pentru mentinerea si chiar cresterea masei musculare se recomanda si introducerea unor programe de exercitii anaerobe de 2-3 ori/saptamana.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }