QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Conflictul si Securitatea Umana


Ca niciodata pana acum, conflictul, consumul de droguri, traficul de carne vie sunt atacate vehement la ,, origini , prevenirea trecand cel putin in programe mai presus de reprimare.
Ce ne lipseste oare , pentru a face din sec XXI ravnitul liman de pace universala ? La o prvire pesimista insa , am intrat in noul mileniu tot oameni. Adica suficient de invidiosi , de nepasatori , de inconstanti si de furiosi ca sa nu ne respectam capacitatea de a genera idei. Si totusi , insasi diversitatea de identitati pe care sec XXI , le-a permis si dezvaluit omului oferindu-i sansa de a fi mult mai nuantat exprimat decat inainte nu doar ca apartenent al unui stat ci ca detinator al unei infinitati de trasaturi minoritare[ regionale , sexuale , etnice , confesionale , muzicale etc ] arata ca esecul secolului este cel al omului in raport cu sine. Ca niciodata pana acum ,, securitatea umana coeziunea si protectia sociala sunt ,,concepte la moda .Securitatea umana reprezinta insasi incercarea omului de a-si indrepta anumite greseli facute in perioade prin care a trecut omenirea.
Termenul de ,, securitate dupa parea mea a fost dezvoltat tocmai de conflictele dintre oameni si va persista pana atunci cand oamenii isi vor schimba mentalitatea, ca aceste conflicte nu fac altceva dacat sa rupa legatura dintre oameni.
Securitatea va reprezenta intotdeauna un concept in curs de dezvoltare si tehnologizare de catre om in general pentru binele si propriul sau interes.
Fiecare dintre noi este adesea in situatia in care altii cauta sa
ne convinga sa acceptam sa adoptam opiniile lor, atitudini diferite de ei fata de anumite lucruri sau fapte. Daca sti ca nu poti sa te tii de promisiunea pe care o faci atunci este mai bine sa nu promiti nimic. De la inceput nu de putine ori ceea ce ii determine pe ceilalti sa se convinga de adevarul opiniilor lor, este interesul lor de a ne influenta comportamentul in anumite feluri pe care le doresc ei. Desiguri multe din atitudinile si indemanarile celorlalti fata de noi sunt bine intentionate dar destul de multe altele din pacate sunt inselatoare.
Trebuie sa ne dam seama daca ceea ce ni se spune, daca propunerile sau indemersurile ce ne sunt adevarate de oameni cu care venim in contact, sunt izvorate din intentiile lor binevoitoare sau din potriva sunt facute cu intentia de a ne insela sau de a se folosii de noi cade niste instrumente in vederea atingeri propriilor scopuri egoiste.
Pe de alta parte trebuie sa luam chiar noi o hotarare importanta, ni se poate intampla sa trecem prin clipe de indoiala si sa fimi nevoiti sa intarim si dezavantajele pe care vrem sa le facem sau ni se impun.


Pentru a ne descurca in tot felul de situatii, ajutorul pe care il putem da noua insine si de care trebuie sa nu uitam niciodata este propria noastra gandire.
Cultivarea si imbunatatirea acestei calitati umane remarcabile este considerabila impulsionata de studiul sistematic si atent al logicii.
Omul in viata se confrunta cu tot felul de probleme astfel incat trebuie sa stie sa previna ceea ce este inutil. De aceea unui rol primordial pentru formarea unui adevarat om il constituie familia, scoala si alte unitati de invatamant specializate.
Statul creaza conditii pentru fiecare dintre noi, astfel incat sa alegem drumul drept in viata si in acelasi timp sa urmarim exemplul celor mai buni.
De asemenea tot felul de cadre bine pregatite asugura protectia si securitatea cetatenilor. Pentru evolitia fiecarui om, este important ca inca din frageda pruncie sa se stie cine este, de unde vine , incotro se indreapta, spre ce aspira, cum isi poate indeplini dorintele si visele. A fi sincer, cinstit cu ceilalti si cu tine insuti constituie un act de demnitate umana. Tara are nevoie de oameni cinstiti, curajosi care sunt gata sa lupte cu pretul vietii pentru apararea ei. Adevarul, cinstea, curajul trebuie sa infloreasca in sufletele tuturor.
Pentru a traii liber,in armonie si pace este necesar sa vrem sa respectam obiceiurile pamantului, legile scrise si nescrise ale neamului, sa ocrotim natura, si sa nu ne suparam semenii.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }