QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate diverse

Calculatorul

gif" * MERGEFORMATINET  Dispozitivele periferice se clasifica dupa tipul lor in urmatoarele doua categorii:
Dispozitive periferice de iesire - convertesc semnalele electrice din interiorul unitatii centrale in informatie accesibila utilizatorului uman: monitorul, boxele, imprimanta
Dispozitive periferice de intrare - convertesc informatiile din lumea inconjuratoare in semnale electrice utilizate de catre calculator: tastatura, mouse-ul, scanner-ul.
Dupa cum am specificat mai inainte, unitatea centrala constituie calculatorul propriusiz. In interiorul acesteia se afla unele dintre cele mai scumpe si importante componente ale calculatorului: microprocesorul si hard disk-ul. Software-ul reprezinta un anumit tip de informatie folosita de catre calculator pentru functionarea sa corecta. Imaginativa hardware-ul ca fiind televizorul dv., iar software-ul fiind programele TV. Fara programe TV, televizorul ar fi inutil. La fel, fara software, calculatorul este inutil.
Software-ul cuprinde toate informatiile care se gasesc depozitate pe hard disk-ul calculatorului: programe, imagini, texte, etc.
Programele reprezinta liste de instructiuni ce sunt citite de catre calculator in scopul indeplinirii unei anumite actiuni. Programele sunt scrise catre programatori folosind tastatura. 
 Are rolul de a afisa imagini texte etc. Prin intermediul sau calculatorul transmite mesaje si rezulate utilizatorului .Monitoarele sunt de doua feluri:
A.Monitoare CRT,folosesc o tehnologie mai veche, dar care se utilizeazasi astazi. Imaginile se obtin prin dirijarea unui fascicol de electroni intr-un tub, care contine gaz inert aflat la o presiune foarte scazuta, catre un dispozitiv cu sarcina pozitiva.In drumul lor acestia se lovesc de o placa fosforescenta care produce imaginea.
B.Monitoare LCD au la baza o tehnologie bazata pe cristale lichide.Ele echipeaza laptop-urile.Laptop-ul este un calculator portabil, extrem de util pentru persoanele care se deplaseaza.

2.UNITATEA CENTRALA
In interiorul ei se gasesc place de baza si anumite componente care permit stocarea si regasirea informatiei.Pe acesta se amlpaseaza microprocesorul(acea piesa dreptunghilara de cativa centimetri patrati care are rolul de a efectua toate operatiile aritmetice si logice), memoria interna(care are rolul de a memora temporar programele aflate in executie sau asteptare si anumite date) si placi de eztensie(care se amplaseaza prin intermediul unor sloturi de extensie).

3.TASTATURA
Este principala coponenta prin care utilizatorul da comenzi calculatorului si introduce date.Comenzile sunt date pri scrierea unor instructiuni specifice.
 QT`abcabcdfghi%&'()*yz{|aTasT𰣘aTa . aTaTazaTaTaoaaTadaj2CJOJQJUjCJOJQJUj`CJOJQJUjCJOJQJU<CJOJQJCJOJQJmH sH CJOJQJ^JmH sH CJOJQJ^JaJmH sH &5>*B*CJOJPJQJ aJph5>*CJ$OJQJ  CJOJQJjCJOJQJUB*CJOJPJQJaJph'abcgoef
SSScaF$$If0#C&2 &R&634a$IfH$$Ifw0#C&2 &R&634a$If fgh)}ge d$IfH$$If| 0,A634a$IfH$$If;0,634a|}~1


o p q r s t A A
t/01sTA餙TA餎Au<CJOJQJmH sH B*CJOJPJQJphjCJOJQJUjaCJOJQJUjCJOJQJU<CJOJQJCJOJQJmH sH CJOJQJ^JmH sH CJOJQJ^JaJmH sH CJOJQJ^JaJ CJOJQJB*CJOJPJQJaJph*}~ 1

p SS
$If[$ $
& Fdd$If[$ $$If$IfH$$If0,%$%634ap q r s =
bg` aaaa$IfH$$If0p&%&634a$IfF$$If0,%$%634a
t/XRL$If$IfG$$If]0#p#2M##34a $If^ ` dA$IfF$$If0p&%&634a/01>0i|
 $If^ $IfG$$If0#p#2M##34a awq=3$$If634a$If5$$IfA634a d$IfG$$If
0#p#2M##34axel.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }