QReferate - referate pentru educatia ta.
Cercetarile noastre - sursa ta de inspiratie! Te ajutam gratuit, documente cu imagini si grafice. Fiecare document sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Documente diverse

Agrometeorologie - efectul de seraDatele de temperatura inregistrate de la inceputul epocii industriale au evidentiat pentru emisfera nordica o crestere de ordinul de 0,5( C.
Pentru a evalua efectele cresterilor viitoare a concentratiei gazelor responsabile de incalzire s-a apelat la modelele de circulatie generala a atmosferei care isi propun sa simuleze sistemul climatic global.
Aceste modele, ca de exemplu CCCM si GISS au fost aplicate pentru a studia raspunsul sistemului in cazul diferitelor scenarii climatice care presupun dublarea concentraatiei de CO2 pana in anul 2050.
Modelele prognozeaza o incalzire a straturilor joase ale atmosferei, concomitent cu racirea straturilor mai inalte.


In ceea ce priveste precipitatiile, se considera ca la nivel global ele nu se vor modifica sau se vor modifica foarte putin. Se va asista la o intensificare a secetei ca urmare a diminuarii volumului zapezii.
Este evident faptul ca aceste schimbari climatice vor avea repercursiuni economice si sociale deosebite.
Unul din domeniile in care consecintele vor fi insemnate este agricultura.

Impactul estimat al schimbarilor climaticeasupra culturilor si productiei agricole inseamna in linii mari:
reducerea duratei ciclurilor de vegetatie ca urmare a cresterii temperaturii solului;
diminuarea perioadelor de acumulare a produselor de productie;
productii potentiale mai mari;

cresterea eficientei de utilizare a apei.
O serie de alte efecte, indirecte, cum ar fi problemele legate de sol, de competitia cu buruienile, nu pot fi usor evaluate.
Aceste concluzii inca trebuie verificate datorita, pe de o parte incertitudinii predictiilor climatice si, pe de alta parte, insuficientei intelegeri a implicarii factorilor climatici in procesele de crestere, dezvoltare a plantelor si formare a productiei.
Modificarea nivelului de productie va fi diferit de la o regiune la alta iar reactiile fiecarei culturi, de asemenea, specifice.
Cu toate ca rezolutia modelelor climatice amintite ramane insa redusa, aplicarea lor pentru Romania a condus la urmatoarele rezultate:
- pentru zonele sudice se estimeaza o crestere anuala a temperaturii cu 3,9 - 4,4( C si o variatie lunara a precipitatiilor de la - 47% la +81%, fata de conditiile actuale.

Descarca referat

E posibil sa te intereseze alte documente despre:


Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi documentele afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul document pe baza informatiilor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }