QReferate - referate pentru educatia ta.
Referatele noastre - sursa ta de inspiratie! Referate oferite gratuit, lucrari si proiecte cu imagini si grafice. Fiecare referat, proiect sau comentariu il poti downloada rapid si il poti folosi pentru temele tale de acasa.AdministratieAlimentatieArta culturaAsistenta socialaAstronomie
BiologieChimieComunicareConstructiiCosmetica
DesenDiverseDreptEconomieEngleza
FilozofieFizicaFrancezaGeografieGermana
InformaticaIstorieLatinaManagementMarketing
MatematicaMecanicaMedicinaPedagogiePsihologie
RomanaStiinte politiceTransporturiTurism
Esti aici: Qreferat » Referate cosmetica

Tusori executate cu foarfecele

TUSORI EXECUTATE CU FOARFECELETunsorile cu foarfeca sunt foarte larg raspandite in randul clientelei pentru ca pot fi adapta cu usurinta la cerintele modei sau ale fizionomiei. Parul se piaptana usor de catre client in intervalul cuprins intre doua tunsori si se executa intr-un timp scurt. Tunsorile cu foarfeca se pot executa pe orice fel de tip de par (gros, subtire, etc.). Daca firul de par este gros, aspru si masa de par este deasa se foloseste si foarfeca de filat cu care se subtiaza grosimea si desimea parului. In general, tunsoarea cu foarfeca este idicata mai ales persoanlelor cu firul de par subtire, moale si matasos.

Tendintele modei promoveaza linii de frizuri practice, aerisite si cu aspect cat mai natural. Unele din aceste tunsori sunt deosebit de solicitate.


Tunsoarea clasica fara carare, cu pieptanatura peste cap

Se executa pe un par de cel putin 10-15 cm pe intreaga suprafata a capului, procedandu-se in felul urmator: parul pieptanat peste cap este despartit in doua printr-o carare mediana care porneste de la frunte spre crestet. Parul din partile laterale se piaptana in jos pentru a observa mai usor deosebirea dintre lungimea initiala a parului si lungimea care i se va da prin tunsoare. Se curata parul de a ceafa cu masina nr.0000 atat cat permite implantatia fara a goli ceafa de par. Zona de lucrat cu masina nr.0000 este portiunea cuprinsa intre linia de unde incepe implantatia parului si linia de unde se observa cresterea s abundenta. In tot timpul lucrului, pe aceasta portiune se va avea grija sa nu se tunda prea scurt parul din dreptul vartejului ( daca exista vartej ) sau daca este vreo adancitura mai pronuntata in regiunea occipitala. In unele cazuri tinand cont de aspectul estetic, parul se poate tunde in aceasta portiune cu masina nr.1.

Se subtiaza parul cu foarfecele si se scurteaza pe ceafa pana la jumatatea capului, suvitele fiind sustinute de pieptene. Se pierde lini de demarcatie dintre parul tuns cu masina nr.0000 si grosul parului propriu-zis. Dupa efectuarea acestei faze se tunde cu foarfecele conturul de dupa ureche, cat permite implantatia.

Nu este permis sa se intre in masa de par, deoarece se ingusteaza linia cefei, in consecinta aceasta nu va mai fi estetica. Se piaptana bine parul din partile laterale, orientandu-l de la cararea mediana in jos, spre urechi. Se tund intai suvitele din partea laterala stanga in linie oblica, astfel ca parul din fata sa fie mai lung cu cativa centimetri decat parul dinspre spate, a carei lungime trebuie sa fie egala cu lungimea din portiunea de la spatele capului. Apoi se piaptana parul din partea stanga spre spate, se subtiaza putin perciunii si se taie in linie dreapta sau oblica ( colt ), dupa preferinta clientului. Se va avea grija sa nu se dezgoleasca prea mult urechea de par. Aceeasi operatie se va face in partea dreapta. De preferat este ca conturul perciunilor sa fie cat mai aproape de urechi. Apoi se piaptana tot parul peste cap, desfiintandu-se cararea. Se contureaza lungimile in ansamblu pentru a taia cu foarfecele eventualele fire de par mai lungi. Se indeparteaza si se scutura mantaua de parul tuns, se uda cu apa perciunii si parul de la conturul urechii si dupa ureche care vor fi curatate cu briciul. In incheiere, se piaptana parul peste cap, fie in linie dreapta, fie in linie oblica deviata intr-o parte, fie formand in portiune superioara a capului o ondulatie lejera si lasand partile laterale pieptanate drept intins spre spate cu peria.

In general, timpul necesar pentru executarea corecta a acestei tunsori variaza intre 10-12 minute. Deci, este o tunsoare care nu necesita mult timp. La urma se dezinfecteaza contururile perciunilor si ale cefei cu un tampon de vata imbibat in alcool. Daca parul este prea des se subtiaza cu foarfecele filat de la jumatatea lungimii firelor de par catre varfuri, incat sa fie cat mai bine subtiate, ca sa se imbine armonios la pieptanat. Cu pieptenele captusit cu vata umezita sau uscata, se va curata intreaga suprafata a capului, pentru a fi indepartate toate firele de par marunte, cazute la tuns.Tunsoarea clasica cu carare

La aceasta tunsoare, parul este ceva mai scurt decat la tunsoarea clasica cu parul peste cap. din aceasta cauza, in timpul lucrului trebuie acordata multa atentie la scurtarea parului in cele doua portiuni laterale, delimitate prin carare. In portiunea mare parul este mai lung, in portiunea mica, parul este mai scurt. Inainte de a incepe tunsul se traseaza cararea laterala si se piaptana parul inspre urechi cu masina nr1. se tunde parul de la ceafa de jur imprejurul capului, nu prea sus pentru a nu dezgoli aceasta portiune, iar cu masina nr.0000 se curata, se pierde parul de la ceafa. Cu foarfecele se tunde parul care este sustinut de pieptene, subtiindu-l si periindu-l de jur imprejurul capului. Tunsoarea se incepe din parte in care s-a fixat cararea, avandu-se grija ca parul care ramane sa formeze un usor bombeu.

Se subtiaza usor perciunii care vor fi taiati drepti si nu prea scurti, precum si parul de la conturul urechilor cat permite implantatia. Parul din portiunea superioara a capului, deci parul din partea mare a cararii, care ramane mai lung, se taie drept, egalandu-se varfurile, insa atat cat permite sa fie orientat in sus sau lateral si sa se imbine armonios cu parul din portiunile tunse anterior. Daca parul este foarte des se va fila cu foarfecele de filat imprejurul capului de la lungimea firului de par, insistandu-se catre varfuri.

Se egaleaza pe varfuri parul de pe intreaga suprafata a capului si in special in portiunea superioara. Aceasta tunsoare se mai poate executa cu foarfecele si piaptanele fara intrebuintarea masinii nr.1. Se curata parul de la perciuni si conturul urechii cu briciul, dupa ce a fost imprealabil, umezit cu putina apa. Cu un tampon cu vata cu alcool se dezinfecteaza perciunii, contururile, ceafa.

Se traseaza din nou cararea si se piaptana din nou in stare umeda sau uscata.Tunsoarea cu carare pe par scurt ( englezeasca

Aceasta tunsoare este foarte solicitata deoarece este foarte practica, igienica si se intretine foarte usor. Pe langa aceasta, confera fizionomiei o nota de tinerete, fiind indicata pentru orice varsta. Tunsoarea se executa in felul urmator: se piaptana parul si se traseaza o carare fie din unghiul frontal drept, fie din unghiul frontal stang, spre crestet si se stabileste lungimea parului ce trebuie obtinuta. Se tunde cu foarfecele parul scurt incepand cu partea in care este fixata cararea, suvitele fiind sustinute cu pieptenele. Tunsoarea se executa astfel incat perciunii sa ramana mai grosi, iar conturul sa fie cat mai apropiat de ureche, nefiind permise rotunjiri pronuntate. Perciunii sunt taiati in linie dreapta. Se curata parul de la ceafa cu masina nr.0000, atat cat permite implantatia. In principiu, se recomanda ca ceafa sa fie cat mai prelungita spre gulerul camasii.Tunsoarea moderna (italiana)

Tunsoarea moderna este deosebit de solicitata atat de clientela matura, cat si de tineret. Aceasta tunsoare se poate executa pe orice fel de par ( gros, subtire ), cu o singura conditie: parul sa fie des in general, dar mai des in portiunea superioara a capului, deoarece accentul estetic al pieptanatului cade tocmai pe aceasta portiune.

Tunsoarea se incepe de la ceafa unde se curata parul cu masina nr.0000, atat cat permite implantatia; se recomanda ca linia tunsorii sa coboare cat mai aproape de gulerul camasii, pana la 1-2 cm, daca este posibil. Nu se foloseste in nici un caz masina nr.1, deoarece se denatureaza linia tunsorii. Dupa aceea se scurteaza parul, incepand de la crestet spre fata. Parul se tunde la 4-5cm, in functie de fizionomia clientului, iar tunsul se incepe dupa ce s-a fixat lungimea dorita a parului in partea d sus a capului. Nu trebuie pierdut din vedere, ca la vartej si in crestet parul sa aiba o lungime ceva mai mare pentru a se aseza, a se aplatiza la pieptanat.

Concomitent cu operatia de scurtare a parului se face si egalarea suvitelor. Se scurteaza si e egaleaza in continuare parul din partile laterale (aici el va avea o lungime mai mica), fiind subtiat proportional spre perciuni. Perciunii sunt lasati cat mai plini si taiati in linie dreapta, iar parul de la contur este tuns cat mai aproape de urechi. Scurtarea si egalarea parului pe aceste portiuni necesita doar cateva minute. Se piaptana parul din regiunea frontala spre sprancene tsi se egaleaza varfurile: lungimile suvitelor nu trebuie sa depaseasca linia sprancenelor.Intrebuintarea masinii nr.1 la perciuni sau la spate ni se admite deoarece se subtiaza prea mult parul si se denatureaza linia tunsorii. La ceafa se subtiaza parul cu foarfecele si pieptenele si se face legatura armonioasa dintre parul tuns cu masina nr.0000 si restul parului. Se scurteaza si se egaleaza pe degete sau prin impingere cu pieptenele si foarfecele parul din portiunea superioara, respectiv parul din partea mare a cararii, aducandu-l la lungimea de 3-4 cm. Se imbina prin subtiere parul din regiunea superioara cu cel de la spatele capului si din partile laterale. Parul de la crestet va fi lasat mai lung.

Dupa executarea tunsorii se scurteaza parul marunt taiat cu vata pe pieptene si se umezesc perciunii si parul de la contur, care se va curata cu briciul. Se piaptana parul si se traseaza cararea. In general se recomanda ca dupa executarea tunsorii sa se frectioneze parul cu o lotiune, care da un apret usor si fixeaza pieptanatura. De asemenea, se recomanda, sa se lucreze cu doua feluri de foarfeci: cu foarfecele de tuns sa se tunda parul gros si cu foarfecele de finisat sa se finiseze tunsoarea.

Nu se recomanda repetarea tunsului pe aceiasi portiune. Parul se tunde de la inceput dintr-o data, cu precizie si siguranta, adaptandu-se tunsoarea la fizionomie.

La aceasta tunsoare este contraindicata egalarea varfurilor de par pe degete, deoarece raman dungi sau carari a caror indreptare ( pierdere )devine anevoioasa si necesita mult timp. Se piaptana tot parul peste cap, apoi se tund si se subtiaza suvitele de pe spatele capului, controlandu-se permanent. Aceasta pentru a lasa lungimea potrivita, care sa formeze un unghi frumos in crestetul capului, alcatuit din linia tunsorii, ce merge spre frunte si linia tunsorii spre ceafa. Se pierde apoi prin subtiere parul la ceafa, cuprins intre portiunea tunsa cu masina si cea cu foarfecele. Se curata cu briciul perciunii si parul de la conturul urechilor ca si la celelalte tunsori. Parul se piaptana in general peste cap, insa el poate fi pieptanat si cu carare sau intr-o varianta, alunecand in acest caz usor spre frunte.


Tunsoarea rotunda 'sport'

Tunsoarea rotunda sport este de data recenta, ea fiind creata de maestrii frizeri din tara noastra. Parul este tuns scurt in jurul capului, formand un fel de perie rotunda care urmareste conformatia cutiei craniene.

La pieptanat parul nu se aplatizeaza, ci ramane liber, degajat si foarte aerisit. Parul sta drept, aproape tepos ca firele de par de a perie. Cu toate acestea tunsoarea are un aspect deosebit de ingrijit, imprimand fizionomiei clientului o nota de sportivitate.

Tunsoarea se executa pe un par aspru si des mai des in portiunea superioara a capului si este indicata atat persoanelor tinere cat si persoanelor mai invarsta. Spre deosebire de celelalte tunsori cu foarfecele, care se executa in cca 10-12 minute, timpul necesar pentru executarea acestei tunsori este de 20 de minute. Tunsul se incepe din portiunea superioara a capului, scurtand parul la cca 3-4 cm. Lungimea parului se stabileste prin ridicarea in pozitie verticala a suvitelor de par. In tot timpul tunsului se are grija ca lungimea firelor de par sa fie egala. Se scurteaza in acelasi mod si parul din partile laterale, stabilindu-e in acesta etapa linia de ansamblu a tunsorii. Perciunii sunt lasati cat mai plini si lasati l cca 1cm sub nivelul ochilor, de pefert in linie dreapta. Nu este permis nici un gol intre ureche si perciune. De asemenea, pentru a imprima tunsorii un aspect cat mai estetic, se recomanda ca linia de contur de la ceafa sa fie cat mai joasa, cat mai prelungita si sa formeze un unghi drept cu linia de contur de la ureche. Dupa scurtarea suvitelor din partile laterale si partea superioara a capului se perie bine parul e cateva ori cu o perie aspra si se egaleaza cu atentie varfurile taind cu foarfecele firele de par mai lungi.

Parul din partea de la spatele capului se scurteaza la urma, tocmai pentru a se putea stabili lungimile armonioase de par, care sa creeze unghiul estetic dintre linia de la spate si portiunea superioara a capului.

Parul de la ceafa se curata cu masina nr.0000. este cu desavarsire interzisa folosirea masinii nr.1, motivandu-se ca a usura munca. Prin folosirea altor numere de masini se denatureaza linia si principiile tehnice care stau la baza tunsorii. Aceasta tunsoare se bazeaza pe egalarea perfecta a suvitelor de par cu foarfecele. Perciunii si parul de la conturul urechilor se finiseaza cu briciul, procedandu-se ca la celelalte tipuri de tunsori. Pe baza acestei tunsori, parul se poate pieptana cu carare, fara carare, sau cu carare falsa. Daca parul este deosebit de aspru, mai ales in portiunea vartejului, se poate utiliza feonul si peria dupa ce suvitele au fost putin umezite cu apa, pentru a le incadra in linia tunsorii.TUNSOAREA PLASTICATunsoarea plastica se executa cu briciul pe par ud, indiferent care este lungimea acestuia. Tunsoarea plastica este deosebit de solicitata de clientela, intrucat permite modelarea parului in raport cu conformatia capului si trasaturile figurii. Permite de asemenea mascarea eventualelor imperfectiuni de conformatie a cutiei craniene. Pe baza acestei tunsori se pot obtine modele diferite de frizuri: frizuri elegante, frizuri sport. Lungimea parului variaza intre 3-5 cm si chiar mai mult. Se alege modelul de tunsoare in functie de dorinta clientului si de conformatia capului, stabilindu-se lungimile de par cele mai potrivit, apoi se spala parul cu sampon. Pe tot parcursul executarii tunsorii, briciul este asezat inaintea pieptenului; acesta sustine suvita care se poate manevra mai usor in timpul scurtarii parului. In consecinta, parul se poate subtia mai mult sau mai putin, in functie de grosime si de desime si de cerintele tunsorii.

TUNSOAREA PLASTICA FARA CARARE


Pentru aceasta tunsoare e vor executa urmatoarele operatii:

parul ud se desparte printr-o carare mediana de la frunte pana la spatele capului;

se incepe scurtarea parului din partea de la spate catre fata, la 3-4 cm sub nivelul vartejului din crestet. De la inceput se urmareste sa se dea o forma mai rorunjita acestei portiuni;

se piaptana parul din partile laterale spre fata si se fileaza din partea stanga, apoi din partea dreapta. Parul se scurteaza cu mai multa atentie, tinand seama de conformatia capului si a fetei;

se piaptana parul in directia frizurii, catre frunte prin desfiintarea cararii mediene si se fileaza, degajandu-se parul de prisos;

se subtiaza si se scurteza parul de frunte, lasandu-I o lungime de cca 4-5 cm; nu ete permis ca suvitele frontale sa acopere sprancenele;

dupa ce s-a executat filatul in partile laterale si in fata se trece la subtierea parului in spate, mergand pana jos, unde incepe implantatia parului pe ceafa, curatind ceafa de parul crescut;

dupa terminarea acestor faze, se trece la pieptanarea parului din fata si din partile laterale spre spate, despartind parul in suvite de 2-3cm. In felul cesta se fileaa parul pana la perciuni, iar in final se piaptana peste cap si se fileaza cu briciul pe toata suprafata capului.

In general, a ceafa se recomanda ca parul sa fie mai putin subtiat, urmarindu-se implantatia parului si avand grija ca linia tunsorii sa fie cat mai prelungita la ceafa si cat mai aproape de gulerul camasii.

Egalarea parului ( tunsoarea plastica fara carare


Dupa terminarea tunsorii cu briciul se piaptana din nou parul si se controleaza lungimile; daca au ramas fire mai lungi acestea se egaleaza cu foarfecele.

Egalarea se face cu foarfecele si pieptenele pe degete sau prin impingerea parului cu pieptenele si foarfecele pe intreaga suprafata a capului. Tot cu foarfecele se egaleaza varfurile firelor de par din dreptul fruntii. Se scurteaza parul de la perciuni si conturul urechilor cu foarfecele si se finiseaza ceafa, avand grija sa se pastreze o linie care sa respecte implantatia parului. In timpul finisarii contururilor si a cefei, foarfecele se tine inclinat si nu orizontal, astfel incat sa nu se taie prea mult par deodata si sa se produca goluri.

Pentru aceasta tunsoare nu este permisa folosirea masinii nr.1 si nr.0000 pentru subtierea parului sau curatirea cefei. Aceasta operatie se executa cu briciul, foarfecele si pieptenele. Se curata parul taiat, se indeparteaza servetelul de ras si se scutura mantaua de protectie dupa care e aplica din nou. Apoi se dezinfecteaza ceafa si perciunii cu un tampon de vata inmuiata in alcool. Se aplica sub forma de frectie apa de colonie sau o lotiune de par care contribuie la fixarea frizurii.


Pieptanarea parului

Se piaptana parul imprimandu-i linia si forma frizurii dorite si se usuca apoi cu feonul, utilizandu-se concomitent peria cu par aspru. Se incepe uscarea parului din spatele capului. Peria este miscata cand intr-o parte cand in alta. Se acorda o atentie deosebita la pieptanarea parului de la vartej. La uscat si pieptanat se urmaresc fixarea si aplatizarea firelor de par ( sa nu stea zbarlite ), precum si obtinerea unei direcsii armonioase a acestora.

Se usuca in continuare parul din partile laterale si din portiunea superioara, executandu-se suvitele frontale care se usuca la urma. Pentru a imprima frizurii volumul necesar in parti au in crestet, se tine feonul in directia de crestere a parului, iar cu peria se ridica usor varfurile suvitelor astfel incat parul sa fie ridicat in sens contrar directiei ale de crestere.

Suvitele frontale se usuca la urma, in acelasi mod, manevrand foarte usor peria fara sa se apese pe ea, pentru a se obtine un volum mai mare. Parul trebuie sa fie totusi suplu si aerisit. Pentru finisarea pieptanaturii se foloseste pieptenele subtire. Se piaptana parul si se netezeste usor cu mana in directia in care a fost uscat. Pentru a conferii mai multa rezistenta figurii se procedeaza astfel:

- se aplica pe cap un fileu subtire, umezit ( insa bine stors ) care se strange usor si se innoada la spate fara a se deforma forma frizurii;

se pulverizeaza cu lac fixativ toata frizura, apoi cu paleta si feonul se netezesc usor intai partile laterale, partea frontala, partea superioara si spatele capului. Dupa ce lacul fixativ s-a intarit se indeparteaza cat mai usor fileul. Pentru a pune in relief forma si linia frizurii se aplica tot prin pulverizare briantina, care da un luciu uniform parului. Se sterg urmele de fixativ si briantina de pe frunte si urechi cu servetul si se indeparteaza mantaua de protectie.

TUNSOAREA PLASTICA CU CARARE


Aceasta tunsoare se executa in felul urmator:

se traseaza pe parul ud doua carari laterale care pornesc din unghiuri frontale spre crestet. Transversal, peste crestet, se traseaza o a treia carare care uneste cele doua carari; se obtine astfel o portiune in forma de U;

se fileaza si se scurteaza parul din partea laterala stanga, incepandu-se filajul din spatele capului la 3-4 cm sub nivelul crestetului. Se procedeaza in acelasi mod in partea dreapta a capului;

se fileaza parul din partea superioara a capului de la spate spre frunte, trasandu-se carari la 2-3 cm una de alta;

se fileaza apoi parul din spatele capului si de la ceafa, de unde incepe implantarea;

se fileaza din nou parul din partile laterale, de data asta din fata spre spate;

se piaptana tot parul si se egaleaza varfurile cu foarfecele pe degete sau prin impingerea cu foarfecele si pieptenele pe intreaga suprafata a capului;

se traseaza cararea in partea stanga a capului, in unele cazuri daca implantatia nu permite sau clientul o cere, se traseaza carare si in partea dreapta;

se finiseaza cu foarfecele tunsoarea taindu-se parul intai pe linia din partea mica a cararii, apoi se taie perciunii si se finiseaza parul de la conturul urechii. Se procedeaza la fel si pentru partea mare a cararii;

se egaleaza cu foarfecele firele de par de la suvitele frontale, se finiseaza tunsoarea in portiunea de la spatele capului, de la ceafa si de la contur;

se piaptana tot parul si se controleaza tunsoarea. In rest, operatiile sunt similare cu cele descrise la tunsoarea plastica fara carare.
Pieptanarea parului


Se traseaza cu pieptenele o carare perfect dreapta din unghiul frontal pre crestet. Se usuca parul cu feonul si peria, intai in crestetul capului si la vartej. Se usuca in continuare parul, imprimandu-i volum pe linia cararii din partea mare, partea de sus a frizurii de la crestet pana la frunte. Se procedeaza in acelasi mod si pentru partea mica a frizurii si se imprima parului o miscare de legatura din spatele capului.

La urma, se usuca suvitele frontale, imprimandu-se parului tot cu feonul si peria o miscare fantezie, la alegere: conturata in sus si in jos, sau in forma de evantai. Se finiseaza pieptanatura cu pieptenele subtire in directia imprimata la uscarea cu feonul si peria. Daca se urmareste obtinerea unei frizuri mai apretate, se aplica pe cap fileul umezit si bine stors, fara a-l strange tare. Se pulverizeaza tot parul cu la fixativ si se netezeste ( se calca ) apoi frizura cu paleta si feonul, procedandu-se la fel ca la tunsoarea fara carare.
Nu se poate descarca referatul
Acest referat nu se poate descarca

E posibil sa te intereseze alte referate despre:


Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate QReferat.com Folositi referatele, proiectele sau lucrarile afisate ca sursa de inspiratie. Va recomandam sa nu copiati textul, ci sa compuneti propriul referat pe baza referatelor de pe site.
{ Home } { Contact } { Termeni si conditii }